28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024

Scurte ştiri

Autorităţile din San Francisco interzic meniurile fast-food cu jucării
Meniurile pentru copii oferite de restaurantele McDonald’s din oraşul american San Francisco nu mai sunt însoţite de jucării, informează site-ul zigonet.com. Nu este vorba însă de o modalitate de pedepsire a micuţilor, ci de o măsură luată de autorităţile locale pentru a lupta împotriva obezităţii infantile, un fenomen îngrijorător, care este din ce în ce mai prezent în metropolă. Alarmaţi de numărul foarte mare de cazuri de obezitate în rândul copiilor, reprezentanţii guvernului au hotărât să reacţioneze. Astfel, au interzis jucăriile din meniurile pentru copii, pentru ca acestea să nu mai reprezinte un criteriu decisiv în alegerea mâncărurilor, iar micuţii să opteze pentru alimente sănătoase. Interdicţia se aplică însă numai meniurilor care au un aport caloric ce depăşeşte 600 de calorii şi un procent de lipide de 35 la sută. Astfel, autorităţile au oferit lanţului de restaurante fast-food posibilitatea de a reintroduce jucăriile în meniuri în momentul în care calitatea alimentelor se va îmbunătăţi.

Secţiune de craniu, realizată din piese Lego
Un artist pasionat de jocul Lego a realizat o machetă a propriului său craniu, folosind pentru aceasta numai piese colorate şi figurine de Lego, informează site-ul zigonet.com. Proiectul a fost executat în cadrul competiţiei MocOlympics 2010, un concurs care reuneşte diverse creaţii făcute din piese Lego şi care anul acesta a avut drept temă „anatomia“. Macheta realizată de Dave Kaleta prezintă portretul acestuia văzut din profil, dar şi interiorul craniului, proiectul arătând ca o schemă explicativă a unei secţiuni de craniu uman. Dave Kaleta a reprezentat toate funcţiile vitale folosind figurine de Lego, fiecare dintre acestea având funcţii şi roluri bine definite. Astfel, ochiul este prezentat sub forma unui post de observaţie, unde un omuleţ Lego observă şi transmite ceea ce captează din exterior. Gura este reprezentată printr-un bucătar aflat pe punctul de a devora o bucată de friptură, în timp ce creierul este dirijat de o echipă tehnică ai cărei membri sunt postaţi în faţa a numeroase ecrane de comandă şi control.

Curs despre Lady Gaga, la o universitate din America

Studenţii unei Universităţii din Carolina de Sud au de acum ocazia de a participa la un curs cu totul şi cu totul special – un curs despre Lady Gaga. După cum informează site-ul web.orange.co.uk, iniţiatorul acestui proiect este profesorul de sociologie Mathieu Deflem, care s-a întâlnit de mai multe ori cu vedeta pop şi care le propune studenţilor să o privească şi analizeze pe Lady Gaga ca pe un „eveniment social“. Cursul se intitulează „Lady Gaga şi sociologia succesului“ şi, potrivit prezentării făcute în broşura universităţii, are drept obiectiv central „descoperirea dimensiunilor succesului lui Lady Gaga care sunt relevante din punct de vedere social“.

Poze din copilărie, recreate la maturitate

Un website american încurajează oamenii să recreeze, la maturitate, fotografiile care le-au fost făcute în copilărie, informează web.orange.co.uk. Proiectul Young Me/Now Me (Eu cel din copilărie/Eu cel de acum) a fost iniţiat de Ze Frank, un american din Los Angeles care le-a propus vizitatorilor site-ului său să se fotografieze în ipostaze în care au fost surprinşi în copilărie. Proiectul s-a bucurat de foarte mult succes şi popularitate, iar Ze Frank a avut plăcuta surpriză să constate că au fost destul de multe persoane care au dat curs invitaţiei sale şi au trimis atât fotografiile originale, cât şi pe cele recreate. „Aproape o mie de persoane au contribuit cu propriile fotografii şi s-au înscris pe site să vadă galeria foto“, a povestit Ze Frank.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU