22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFabrică de componente auto, pe lângă Ford

Fabrică de componente auto, pe lângă Ford

Nemţii de la Automotive Stefani au făcut un parteneriat cu firma locală Polisea (de lângă Craiova) şi poartă discuţii cu furnizorii direcţi ai Ford şi Dacia, pentru a le livra acestora piese şi componente din materiale flexibile. Societatea de la Craiova va avea doar zece angajaţi care vor lucra, momentan, pentru BMW, Audi şi Volkswagen, spune Dan Cherciu, administratorul noii companii mixte.

La câţiva kilometri de Craiova şi de fabrica Ford va apărea în curând o societate care va produce componente auto. Investiţia ar putea fi finalizată până la sfârşitul anului 2010, iar în primăvara anului viitor ar urma să înceapă producţia. HD Automotive International este o companie mixtă, româno-germană, cu sediul lângă Craiova, la Pieleşti. Ea a luat naştere după ce firma locală Polisea a făcut un parteneriat cu nemţii de la Automotive Stefani, companie care este producătoare de materiale textile pentru renumiţi fabricanţi de autoturisme: BMW, Audi, Volkswagen. Noua fabrică va fi ridicată la Pieleşti, în continuarea firmei Polisea, a precizat Dan Cherciu, care este managerul firmei locale şi administratorul companiei HD Automotive International şi va produce piese şi componente din materiale flexibile pentru interiorul autovehiculelor. De ce ar veni nemţii la Craiova este lesne de înţeles. Ei vor să devină furnizori indirecţi de materiale flexibile pentru Ford România şi Dacia Piteşti. „Nu vom fi furnizori direcţi pentru Ford, ci vom produce materiale flexibile pentru furnizorii direcţi de componente ai Ford. În acest sens sunt discuţii directe între partenerul nostru din Germania, Automotive Stefani, şi furnizorii existenţi ai Ford“, a spus Dan Cherciu, pentru GdS. Polisea şi Automotive Stefani deţin câte 50% din noua firmă, HD Automotive International. „Firma a fost constituită pentru a merge pe actualul portofoliu de clienţi ai Automotive Stefani: BMW, Audi şi alţii. Planul nostru este ca o parte din componente să meargă la clienţii tradiţionali ai Automotive Stefani, urmând ca în viitor să abordăm cei doi clienţi din ţară, Ford şi Dacia. Oricum, Polisea a fost furnizor direct pentru fosta Daewoo şi am livrat tot ce înseamnă etichete autoadezive. Ne bazăm pe experienţa noastră din domeniul auto“, a spus Dan Cherciu.

Valoarea investiţiei: 500.000 de euro

Dan Cherciu a precizat că valoarea iniţială a investiţiei va fi 500.000 de euro, suportată în mod egal de cei doi parteneri de afaceri. Investiţia presupune construirea unei hale în extinderea firmei Polisea şi achiziţionarea de utilaje cu ajutorul cărora se vor produce componente din materiale flexibile pentru interiorul autovehiculelor. „În primă fază, vom avea zece angajaţi, pentru că totul va fi automatizat“, a afirmat administratorul firmei nou-înfiinţate în Dolj.
În industria auto se folosesc diverse asemenea materiale flexibile, iar multe ar putea fi produse la Craiova: feţe de uşi, plafon, mânere, schimbător de viteze, volan, covoraşe de interior, huse de protecţie etc.
Firma locală Polisea produce, printre altele, accesorii destinate sălilor de croit din industria bunurilor flexibile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII