17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriNici un candidat pentru şefia Direcţiei de Cultură Târgu Jiu

Nici un candidat pentru şefia Direcţiei de Cultură Târgu Jiu

Direcţia de Resurse Umane şi Comunicare din cadrul Primăriei Târgu Jiu nu a primit nici un dosar de candidat pentru postul de manager al Direcţiei Municipale de Cultură „Constantin Brâncuşi“, concursul urmând să fie organizat pe 25 octombrie.
Nimeni nu este interesat deocamdată de postul de director al proaspăt înfiinţatei Direcţii Municipale pentru Cultură „Constantin Brâncuşi“ din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Cu toate că Direcţia de Resurse Umane şi Comunicare a scos de câteva săptămâni postul la concurs, nici un potenţial candidat nu s-a arătat interesat să se înscrie la concursul în urma căruia va fi desemnat managerul instituţiei respective. Autorităţile locale îşi făcuseră planuri mari, în legătură cu strategia de dezvoltare turistică şi de promovare a Ansamblului Sculptural „Constantin Brâncuşi“, însă proiectele de management întârzie să apară. Acestea trebuie să fie realizate pe o perioadă de trei ani, iar candidatului, pe lângă alte condiţii legale prevăzute de lege, i se cere să aibă studii superioare, indiferent însă de specializare şi să cunoască foarte bine o limbă străină, de preferinţă engleza sau franceza.
Cornelia Fometescu, directoarea Direcţiei de Resurse Umane şi Comunicare din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că toate condiţiile de concurs au fost aprobate de consiliul local şi respectă legislaţia în vigoare şi că i se pare normal ca viitorul manager să cunoască la un nivel ridicat o limbă de circulaţie internaţională. „Nu ştiu cum să interpretăm această situaţie că nimeni nu a venit să îşi depună candidatura. Nici nu pot să spun că cineva s-a interesat de acest post, dar nu este nici o problemă din punctul nostru de vedere, dacă vor veni cu dosarele chiar pe 25 octombrie, când este data – limită de depunere. Va fi un post de mare răspundere şi e nevoie de o persoană pregătită. Din Comisia de concurs vor face parte reprezentanţi ai primăriei şi consiliului local, precum şi un reprezentant din partea Ministerului Culturii. Aşteptăm potenţialii candidaţi. Pot să solicite în scris, cei interesaţi, informaţii legate de bugetul viitoarei Direcţii sau compartimente şi le vor primi. Este însă neapărată nevoie de director pentru că fără manager nu pot fi ocupate cele 15 posturi de execuţie, deci nu va putea funcţiona instituţia“, a declarat Cornelia Fometescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS