3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAlba-neagra cu şomerii şi făina europeană

Alba-neagra cu şomerii şi făina europeană

După ce au fost trecuţi pe listele cu beneficiarii ajutoarelor alimentare distribuite de primărie, mulţi dintre craiovenii aflaţi în şomaj s-au trezit că nu pot primi cotele alocate. În această situaţie se găsesc persoanele care în urmă cu o lună încă primeau indemnizaţia de şomaj, aveau carnetul vizat la zi, dar începând cu luna octombrie nu mai au acest statut. Ele figurează pe listele întocmite de Consiliul Judeţean Dolj, căruia i-au fost furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj, dar află că nu pot ridica alimentele tocmai când ajung în faţa angajaţilor de la primărie, după ce stau la coadă zeci de minute la poarta depoului din Craioviţa. „Am mers la sediul primăriei din Craioviţa, m-am uitat pe liste şi eram trecută pe ele. Am cerut chiar şi confirmarea unui angajat. Aşa era. Am mers la depou, am stat aproape o oră la coadă în ploaie şi, când mi-a venit rândul, mi-au zis că nu primesc aceste ajutoare. Eu am fost în şomaj inclusiv  în luna septembrie, am carnetul vizat la data de 15.09.2010, urmând să primesc şomajul pe 20 octombrie. Sunt pe liste, dar nu mai am dreptul. Nu mă deranjează faptul că nu mai primesc aceste bunuri, ci că sunt pusă pe drumuri. Şi nu sunt singura“, a spus Emilia Vulcănescu, şomeră din Craiova.
Femeia nu este singura aflată în această situaţie din moment ce reprezentanţii primăriei, puşi în faţa unui fapt împlinit – zeci de şomeri trecuţi pe liste, dar rămaşi cu buza umflată -, au solicitat Consiliului Judeţean Dolj să-şi exprime un punct de vedere în rezolvarea acestor cazuri. „Există mai multe astfel de situaţii cu care angajaţii noştri s-au confruntat. Norma legală spune: persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj să se găsească în plată la momentrul ridicării alimentelor. Deoarece noi ne ocupăm numai de distribuire şi nu avem posibilitatea să luăm decizii, am solicitat CJ Dolj să hotărască asupra acestor cazuri“, a precizat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.
Prin urmare, persoanele aflate în această situaţie depind acum de hotărârea Comisiei constituite în cadrul CJ Dolj în scopul punerii în aplicare a HG nr. 600/2009 privind stabilirea beneficiarilor de ajutoare alimentare care provin din stocurile de intervenţie comunitare destinate categoriilor de persoane cele mai defavorizate.
Nu s-ar fi ajuns aici dacă reprezentanţii AJOFM Dolj s-ar fi străduit să reactualizeze lunar listele cu beneficiari şi ar fi catadicsit să le înainteze  autorităţilor judeţene. „Să vedem, să căutăm. Ce ştiu eu până nu văd?!“, a spus Aneta Bădulescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS