5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriLaszlo Tokes, vicepreşedinte al Parlamentului European

Laszlo Tokes, vicepreşedinte al Parlamentului European

Eurodeputatul Laszlo Tokes a fost ales ieri vicepreşedinte al Parlamentului European, primind 334 de voturi pentru din cele 621 exprimate.
Tokes a fost propus de grupul PPE să ocupe funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European, în locul lui Pál Schmitt, care a devenit recent preşedinte al Parlamentului de la Budapesta.
Tokes a fost susţinut pentru acest post inclusiv de delegaţia română din PPE, respectiv de UDMR, dar şi de PDL. Tokes ar urma să preia această funcţie săptămâna viitoare, când are loc sesiunea plenară a legislativului european de la Strasbourg.
Preşedintele grupului PPE, Joseph Daul, l-a felicitat pe Tokes imediat după rezultatul votului.
„Cu toţii am remarcat activitatea dumneavoastră de până acum şi suntem onoraţi să vă propunem pentru acest post. În calitate de vicepreşedinte al PE, suntem siguri nu numai că veţi lucra din greu pentru a reprezenta interesele cetăţenilor europeni, dar şi că veţi contribui semnificativ la construirea de noi punţi cu Europa de Est“, a spus Daul.
„Este o mare onoare pentru mine să fiu propus pentru funcţia de vicepreşedinte al PE, cu susţinerea PPE. A fost o onoare similară să primesc cea mai înaltă decoraţie a statului român, Ordinul naţional Steaua României, în decembrie 2009, la comemorarea a 20 de ani de la căderea dictaturii, comunismului în România“, a declarat Tokes
El a arătat că, în Timişoara, oameni diferiţi s-au unit împotriva regimului Ceauşescu. „La fel ca în acele vremuri, continuu astăzi eforturile de a-mi reprezenta ţara, interesele sale. Sunt fidel Europei şi credinţelor sale, creştin-democraţiei şi integrării europene a naţiunilor fostelor ţări comuniste“, a spus Tokes.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII