5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCJ Dolj reîncadrează în funcţii 16 directori

CJ Dolj reîncadrează în funcţii 16 directori

Conducerea Consiliului Judeţean Dolj a introdus pe ordinea de zi a şedinţei din această lună 16 proiecte de hotărâre pentru a aproba reîncadrarea în funcţii a directorilor instituţiilor pe care le are în subordine, începând cu Muzeul Olteniei sau Şcoala de Arte şi Meserii „Cornetti“, până la centrele medico-sociale din judeţ sau Direcţia de Asistenţă Socială. Reîncadrarea în funcţii a directorilor din subordine ar fi ultimul pas pentru a alinia administraţiile locale la prevederile Legii nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.
Potrivit explicaţiilor Danielei Dobrin, directoarea Agenţiei de Prestaţii Sociale, Ministerele Muncii şi Finanţelor, iniţiatoarele Legii salarizării unitare, au dorit să afle dacă prevederile actului normativ au fost corect înţelese la nivelul autorităţilor publice. „Prin noua lege au dispărut unele sporuri, iar reîncadrările acestea au presupus unele modificări în sensul introducerii unor alte sporuri în salariul de bază. Practic, reîncadrarea s-a făcut pe aceleaşi salarii, numai că sporurile au fost incluse în bază. Noi am făcut unele verificări pentru a vedea dacă prevederile legii au fost înţelese corect, dacă s-au făcut modificări pe statele de plată, să vedem dacă au procedat în conformitate cu recomandările noastre. 31 martie a fost ultimul termen. Avizul nostru a fost doar consultativ“, a adăugat Daniela Dobrin.
În ciuda afirmaţiilor că reîncadrările sunt o formalitate de aliniere la Legea salarizării unitare, unii dintre bugetari se plâng că prevederile Legii nr. 330/2009 le-au redus veniturile la jumătate.
„Aplicarea Legii salarizării unitare a început de la 1 ianuarie, iar salariile au scăzut cu 30-50%. În cazul personalului de conducere, salariile au scăzut cu până la 50%, iar în cazul funcţiilor de execuţie, cu 30%. Oricum, plaja reducerii salarilor se situează între aceste două valori“, a declarat Florin Stancu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII