16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriHaine şi încălţăminte, la preţuri de producător

Haine şi încălţăminte, la preţuri de producător

Aproximativ 35 de producători de îmbrăcăminte şi încălţăminte din România s-au strâns ieri la un nou târg, care oferă posibilitatea craiovenilor să-şi facă din timp cumpărăturile şi să evite aglomeraţia din preajma Crăciunului.

Cu două săptămâni înainte de Crăciun, oferta de haine şi încălţăminte din Craiova s-a diversificat considerabil, Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ fiind gazda celei de-a patra ediţii din acest an a Contex 2009, şi ultimul târg organizat anul acesta de Camera de Comeţ şi Industrie (CCI) a judeţului Dolj. „La eveniment expun 35 de producători de îmbrăcăminte şi încălţăminte din Craiova, Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Sebiş, Făgăraş. La acestea se adaugă un producător din Budapesta, care comercializează produse alimentare specifice“, a declarat Virgil Boboc, directorul general al Camerei de Comeţ şi Industrie (CCI) a judeţului Dolj.

Unii producători sunt dispuşi să lase din preţ

Târgul inaugurat ieri vine în întâmpinarea celor care vor să se pregătească serios pentru sezonul rece, dar şi pentru cei care vor să se asigure că sub bradul de Crăciun vor exista cadouri pentru fiecare membru al familiei, mai ales că, potrivit unui studiu recent realizat de Mednet Marketing Research Center, tipurile de cadouri pe care românii intenţionează să le cumpere anul acesta sunt în primul rând articole de îmbrăcăminte/încălţăminte, 54,5% dintre cei intervievaţi intenţionând să se orienteze către astfel de cadouri.
Firmele participante la această ediţie a Contex, care se va desfăşura în perioada 10-15 decembrie, între orele 10.00 şi 19.00, pun la dispoziţia vizitatorilor o serie de produse la preţuri de producător. Preţul jachetelor variază între 90 şi 120 de lei, al paltoanelor între 120 şi 200 de lei, al gecilor de piele de la 200 la 400 de lei, al cojoacelor de la 350 la 700 de lei, al hainelor de blană de la 1.000 la 6.000 de lei, iar al gulerelor şi căciulilor de blană de la 70-75 de lei la 300-350 de lei. Partea bună este că mulţi dintre producătorii de haine de piele şi de blană sunt dispuşi să negocieze. Situaţia nu poate fi însă generalizată, la târg fiind însă prezenţi şi producători care refuză acest lucru, mai ales că unii dintre ei au redus deja preţurile produselor cu câteva procente. Cea mai bogată ofertă este la produsele specifice sezonului rece, domnii putând să-şi aleagă costumul pentru Revelion (preţuri pornind de la 200 de lei), iar doamnele rochia (preţuri pornind de la 70 de lei).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII