25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMinisterul Economiei caută din nou să mărite Avioane Craiova

Ministerul Economiei caută din nou să mărite Avioane Craiova

Ministerul Economiei (ME) a anunţat la începutul acestei săptămâni că are intenţia de a oferi spre vânzare pachetul majoritar de 80,9% dintre acţiunile Avioane Craiova SA. Ministerul a mai făcut un anunţ asemănător în luna octombrie.
„ME îşi manifestă disponibilitatea totală pentru atragerea de investiţii în această societate comercială prin încheierea de parteneriate/asocierea în participaţiune/crearea unei societăţi cu capital mixt, precum şi orice altă modalitate prevăzută de lege, în scopul relansării activităţii SC Avioane Craiova SA“, se arată într-un comunicat al instituţiei.
Potenţialii investitori sunt aşteptaţi să depună „expresii de interes“ la sediul Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) – organism subordonat ME.
Ei pot propune „una sau mai multe modalităţi de abordare“. Comunicatul ministerului continuă cu avantajele pe care le-ar avea potenţialii investitori: structură de producţie flexibilă, forţă de muncă, acces rapid la aeroport etc. După două încercări eşuate de privatizare – cu cehii de la Aero Vodochody şi italienii de la Alenia Aeronautica – ajunse în faza de negociere a contractului, statul încearcă una dintre ultimele soluţii. În condiţiile presiunii crescânde a creditorilor – care pot cere în orice moment insolvenţa societăţii – singura alternativă este trimiterea muncitorilor acasă şi lichidarea fabricii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII