14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrima impresie contează la un interviu

Prima impresie contează la un interviu

Dificultatea de a găsi un loc de muncă este frustrantă pentru foarte multe persoane, mai ales în condiţiile actuale. Sfatul specialiştilor este să vă identificaţi greşelile şi să le remediaţi.

În evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) Dolj sunt înregistrate 553 de locuri de muncă disponibile, potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind joburile vacante. Chiar dacă Doljul se situează, potrivit ANOFM, pe locul IV la nivel naţional, după Bucureşti (924 de posturi), Cluj (970 de posturi) şi Satu Mare (554 de posturi), găsirea unui loc de muncă este destul de dificilă. Asta, deoarece numărul joburilor puse la dispoziţia celor interesaţi de angajatorii doljeni se menţine sub numărul de şomeri, care la sfârşitul lunii trecute depăşise 30.000.

Nu daţi vina pe ceilalţi!

Acest lucru nu ar trebui nici să vă descurajeze, dar nici să vă facă să daţi vina pe criză sau pe angajatori atunci când sunteţi respins la un interviu de angajare. „În loc să vă gândiţi de ce nu primiţi oferte de locuri de muncă, încercaţi să aflaţi de ce se întâmplă acest lucru şi să faceţi modificările necesare. Mulţi candidaţi la joburi au impresia că sunt respinşi fără nici un motiv, însă de cele mai multe ori există un argument“, avertizează specialiştii în resurse umane de la www.myjob.ro.

Motive pentru care riscaţi să fiţi respinşi

Unul dintre principalele motive pentru care aţi putea fi respins la un job este reprezentat de lipsa încrederii şi a entuziasmului. La aceasta se adaugă faptul că mergeţi nepregătit şi faptul că sunteţi interesat doar de avantajele oferite de acel job, nu şi de responsabilităţile pe care le aveţi. „Sunteţi, probabil, nerăbdător să aflaţi tot despre beneficii, vacanţe, asigurări etc., dar nu trebuie să puneţi întrebări directe încă de la început. Angajatorul va dori să ştie dacă puteţi aduce valoare companiei înainte de a beneficia de răsplata rezultatelor“, spun specialiştii.
Angajatorii vă resping şi pentru că prima impresie nu a fost prea bună (nu v-aţi îmbrăcat corespunzător, aţi adoptat o atitudine nepotrivită etc). „Dacă nu sunteţi prezentabil, indiferent de cât de bine arată CV-ul dumneavoastră, veţi fi respins. Poate că nu este drept, dar aşa stau lucrurile şi, dacă vreţi să intraţi în sistem, trebuie să vă adaptaţi“, notează myjob.ro, care atrage atenţia asupra faptului că orice detaliu contează (inclusiv trimiterea unei scrisori de mulţumire după interviu). Înainte de a merge la un interviu de angajare, faceţi o listă cu punctele tari şi talentele şi prin care vă puteţi promova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII