11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTârg agricol transfrontalier la Craiova

Târg agricol transfrontalier la Craiova

Peste 30 de firme româneşti şi bulgăreşti îşi expun produsele, timp de două zile, la Târgul agricol transfrontalier organizat la Craiova. Oamenii de afaceri vor să pătrundă pe pieţele româneşti, respectiv bulgăreşti şi îşi caută parteneri.

Reprezentanţii a peste 30 de firme româneşti (din judeţele Dolj şi Olt) şi bulgăreşti (din regiunea Pleven) participă timp de două zile la Târgul agricol transfrontalier, deschis ieri la sediul Asociaţiei Române pentru Industrie Electronică şi Softweare (ARIES), filiala Oltenia, de pe strada Ştefan cel Mare. Miere ecologică, produse de patiserie, vin de calitate, conserve de carne, îngrăşăminte ecologice, motosape şi alte utilaje agricole sunt numai câteva dintre exponatele cu care participă firmele româneşti la Târgul agricol transfrontalier. Bulgarii sunt prezenţi cu diverse sortimente de caşcaval şi brânză, mezeluri tradiţionale, printre care se numără şi cârnăciorii cu busuioc. Sunt prezente şi firme de consultanţă agricolă, precum şi firme cu tehnologii avansate, cum ar fi un importator de panouri solare şi fotovoltaice. Expoziţia are drept scop principal intermedierea de afaceri între producătorii români şi bulgari, în sensul că un producător agricol din Bulgaria caută un distribuitor pe piaţa românească şi invers, şi nu este una cu vânzare. Târgul se încheie astăzi şi face parte din cadrul manifestărilor prilejuite de implementarea unui proiect cu bani europeni, proiect în cadrul căruia a luat fiinţă piaţa virtuală de gross (www.virtgross.eu). Participanţii la târg au posibilitatea să-şi promoveze produsele şi serviciile şi să încheie afaceri pentru a-şi extinde piaţa de desfacere, dar pot fi şi introduşi cu titlu gratuit pe lista de firme existente pe portalul virtgross.eu, unde s-au înscris 80 de firme până în urmă cu câteva zile. „Aveţi posibilitatea să vă dezvoltaţi afacerile în parteneriat“, a spus Gabriel Vlăduţ, managerul de proiect, cu ocazia deschiderii Târgului agricol româno-bulgăresc.

Au lipsit renumitele murături bulgăreşti

Bulgarii participă la târg cu zece firme, iar peste 20 sunt din România. „Participăm cu zece firme din Bulgaria. Majoritatea celor prezenţi expun produse alimentare. Ei vor să-şi extindă o piaţă de desfacere şi în România. Nu sunt prezente firme care fac murături bulgăreşti, pentru că la ei este plin sezon de recoltare şi de producţie, iar zilele viitoare mai este o expoziţie la noi în Bulgaria“, a spus reprezentantul bulgarilor, Stelian Vârbanov.

Studiu despre potenţialul agricol

Cu ocazia târgului, vizitatorii au primit şi un studiu realizat în zonele Dolj, Olt şi Pleven, referitor la potenţialul agricol de pe cele două maluri ale Dunării. Studiul conţine date despre densitatea populaţiei, ramurile de activitate preponderente în cele trei regiuni, fondul funciar şi altele. Rata şomajului şi alte date prezentate în studiu nu mai sunt de actualitate, ele fiind prezentate la nivelul anilor 2000-2004.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII