10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCozmâncă se autosuspendă din PSD

Cozmâncă se autosuspendă din PSD

Octav Cozmâncă a anunţat că se autosuspendă din PSD, partid despre care spune că e condus de indivizi şi grupuri care nu doresc decât să-şi împartă „mălaiul şi caşcavalul“ şi să servească interesul clintelei politice, sugerând că, dacă formaţiunea nu redevine de stânga, el ar putea face un nou partid.
Într-o scrisoare deschisă adresată membrilor şi simpatizanţilor PSD, Cozmâncă scrie că „Partidul Social Democrat nu mai este un partid de stânga sau chiar de centru-stânga, aşa cum pretind unii lideri din actuala conducere a PSD“. Motivele pentru care fostul senator susţine că PSD nu mai este de stânga sunt următoarele: „Unii lideri actuali ai PSD, de la centru şi judeţe, au comportament de dreapta, dobândind, împreună cu familiile şi prietenii lor – pe căi ştiute de ei – averi imense, derulând afaceri dubioase, de regulă, pe seama banului public“, „decizia profund greşită a conducerii PSD, a actualului lider al partidului, de a se alia la guvernare cu Partidul Democrat-Liberal“.   „Explicaţiile date de unii lideri ai PSD, legate de apărarea interesului naţional şi aşa-zisa stabilitate politică, sunt simple justificări, adevărata motivare fiind dorinţa unor indivizi de a parveni în funcţii de demnitari – miniştri, secretari de stat, prefecţi, şefi la diverse instituţii etc. Unii lideri ai PSD au acţionat în nume personal sau al unor grupuri, pentru a participa la împărţirea «mălaiului», a «caşcavalului», şi a-şi instala familiile şi clientela politică în diverse funcţii, urmărind îmbogăţirea imediată“, scrie Cozmâncă.
Fostul preşedinte executiv al PSD în perioada 2003-2005 mai spune că Mircea Geoană nu este recunoscut ca preşedinte al partidului în multe structuri din ţară. „Partidul Social Democrat nu are, din aprilie 2005, un lider autentic, recunoscut şi respectat în multe structuri de partid din judeţe, municipii, oraşe şi comune. Actualul lider al PSD a jucat la doua capete, în special la Congresul din aprilie 2005, împreună cu alţi complici, de fapt oameni care au trădat partidul, precum şi colegii care l-au sprijinit ani de zile pentru a obţine – meritat sau nu – diverse funcţii în partid, în guvern sau în diplomaţie. Respectul acestui aşa-zis lider a fost zero faţă de partid, faţă de colegii săi adevăraţi, inclusiv faţă de fondatorul partidului“, mai acuză Cozmâncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII