5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCheltuielile eficiente şi fondurile nerambursabile, soluţii de criză

Cheltuielile eficiente şi fondurile nerambursabile, soluţii de criză

În această perioadă destul de dificilă pentru IMM-uri, cheltuielile inteligente şi atragerea de fonduri nerambursabile sunt doar două dintre potenţialele soluţii pentru eficientizarea managementului.

Reprezentanţii mediului de afaceri din Dolj, Olt şi Teleorman au participat ieri la o nouă întrunire SolePAD (Soluţii Eficiente Pentru Afaceri Durabile), organizată la Craiova. Aceasta a fost dedicată eficientizării managementului întreprinderii cu ajutorul tehnologiei informaţiei în plină perioadă de criză economică. „Suntem pentru a treia oară în Bănie. Anul acesta, după Craiova, vom mai organiza 14 conferinţe SolePAD în toată ţara“, a declarat Cristian Lăcranu, reprezentantul Agora Media, organizatorul evenimentului.
SolePAD şi-a propus să promoveze soluţii pentru scăderea costurilor şi eficientizarea afacerilor, precum şi unele de finanţare nerambursabilă şi/sau parţial rambursabilă. Cei aproximativ 70 de participanţi au primit informaţii despre gestiunea întreprinderii, managementul documentelor, soluţii de comunicaţii la costuri reduse, posibilităţi de creditare şi, mai ales, de obţinere de fonduri europene nerambursabile.

„În această perioadă trebuie să cheltuim inteligent“

Sesiunea dedicată soluţiilor IT&C de reducere a costurilor a fost deschisă de reprezentanţii Brother România, care au prezentat „Soluţii multifuncţionale de eficientizare a activităţii în birourile moderne“. Soluţii business adaptate propriilor nevoi de IT&C au fost oferite şi de companiile Romtelecom („Soluţii de comunicare“) şi Intel („Păstrarea eficienţei afacerii în perioada de criză prin investiţii IT“).
„În această perioadă trebuie să cheltuim în mod inteligent. Cu cât echipamentul folosit este mai vechi, cu atât mentenanţa costă mai mult“, a precizat Florin Raclariu, Market Development Manager în cadrul Intel, care i-a sfătuit pe cei prezenţi să se gândească serios să înlocuiască echipamentele vechi, ieşite din garanţie, cu unele noi.

Soluţii de finanţare

Cea de-a doua parte a conferinţei a fost dedicată informaţiilor despre posibilităţile de garantare a creditelor (Fondul Local de Garantare Craiova) şi despre finanţări nerambursabile de la bugetul de stat, derulate prin Oficiile Teritoriale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (OTIMMC), care vor fi lansate în perioada imediat următoare. „Draft-urile propunerii procedurilor pentru aceste programe se află pe site-ul nostru. Deocamdată, procedurile sunt încă în fază de proiect, astfel că pot apărea modificări şi riscaţi să le depuneţi într-o formă greşită“, a avertizat Radu Mirea, directorul executiv al OTIMMC Craiova, care a explicat că în perioada următoare forma finală a acestora va fi publicată în Monitorul Oficial.
De la eveniment nu au lipsit nici informaţiile despre „Fondurile nerambursabile pentru proiecte IT“ derulate prin Organismul intermediar pentru promovarea societăţii informaţionale, din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Programe derulate
Programele derulate prin OTIMMC Craiova sunt: „Programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă“, „Programul pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii prin fonduri în limita sumelor plătite pentru profitul brut reinvestit“, „Programul pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului“, „Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare – START“, „Programul pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS