13.9 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriScopul trainingului şi al perfecţionării

Scopul trainingului şi al perfecţionării

Indiferent de calificările profesionale pe care le-aţi obţinut de-a lungul vremii, pentru a ţine pasul cu inovaţiile din meseria dumneavoastră, un training sau un curs de perfecţionare este oricând binevenit.

Calitatea angajaţilor şi perfecţionarea lor prin training şi educaţie sunt factorii cei mai importanţi în stabilirea unei profitabilităţi pe termen lung pentru firmele mici. Dacă angajezi şi păstrezi angajaţi buni, este o politică bună să investeşti în perfecţionarea abilităţilor lor, pentru a le mări productivitatea. Câteodată se consideră că trainingul se aplică doar noilor angajaţi. Aceasta este o greşeală, pentru că trainingul permanent pentru angajaţii curenţi îi ajută să se adapteze la cerinţele care ţin de schimbarea rapidă a sarcinilor de lucru.

Perfecţionarea continuă

Motivele pentru sublinierea importanţei perfecţionării personalului se referă la:
• Crearea unei rezerve de personal disponibil atunci când este nevoie de înlocuitori pentru membrii personalului care pleacă sau care urcă pe scara ierarhică în organizaţie.
• Sporirea abilităţii companiei de a adopta şi a folosi instrumente tehnologice noi prin informarea suficientă a personalului pe această temă.
• Construirea unei echipe eficiente şi foarte motivate care să sporească poziţia competitivă a companiei şi să ridice moralul angajaţilor.
• Asigurarea resurselor umane adecvate pentru extinderea spre noi programe.
Cercetările au arătat care sunt beneficiile specifice pe care o firmă mică le poate dobândi prin trainingul şi perfecţionarea personalului său, iar acestea implică: reducerea ratei de înlocuire a angajaţilor, creşterea productivităţii, creşterea eficienţei, care are ca efect câştiguri financiare sporite, dar şi scăderea nevoii pentru supraveghere.
Angajaţii dobândesc de multe ori un sentiment sporit de respect personal, demnitate şi bunăstare ca urmare a faptului că se simt utili firmei şi societăţii. În general, vor primi o parte mai mare din beneficiile materiale obţinute de pe urma creşterii productivităţii. Aceşti factori le oferă un sentiment de satisfacţie datorită îndeplinirii obiectivelor companiei şi a celor personale.

Sursa: eJobs

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS