17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDirectorii cu salarii imense, puşi pe liber de Berceanu

Directorii cu salarii imense, puşi pe liber de Berceanu

Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a anunţat ieri că îi va da afară pe toţi cei 24 de directori ai unităţilor din subordinea ministerului, deoarece a constatat că au salarii lunare între 20.000 şi 30.000 de lei.

Ministerul Transporturilor are în subordine 24 de companii, societăţi naţionale şi regii autonome.

„Când am văzut situaţia salariilor conducerii operatorilor economici de sub autoritatea Ministerului Transporturilor, m-am hotărât ca pe cei 24 de directori să-i eliberez din funcţii pentru salariile fabuloase“, a declarat Radu Berceanu.

Ministrul transporturilor a enumerat: Compania naţională CFR – al cărei director câştigă 18.700 de lei pe lună, societatea Metrorex – 15.000 de lei, Aeroportul „Henri Coandă“ – 21.000 de lei, Autoritatea Aeronautică Civilă din România – 19.600 de lei, Registrul Auto Român – 20.000 de lei, cel mai mare salariu, de 37.000 de lei pe lună, fiind încasat de directorul Romatsa, Aleodor Frâncu. Salariul celor 24 de persoane totalizează 400.000 de lei.

Potrivit noului ministru al transporturilor şi infrastructurii, la CFR sunt 11 persoane în Consiliul de Administraţie, la Metrorex – 15, la Autoritatea Aeronautică – 11, iar la CNADNR sunt 15 .

„Este puţin cam mult şi nesimţirea a ajuns prea departe. Pot spune că Geică era mic copil. Nu pot să accept când un ministru are peste 40 de milioane de lei salariu alţi angajaţi mai mult decât acesta. Pentru cei depistaţi cu aceste salarii sunt realizate contracte de mandat şi undeva pe acolo, în ele, scrie că am dreptul să pun capăt acestor contracte“, a mai spus Radu Berceanu.

Ministrul le recomandă celor eliberaţi din funcţii să se ducă la companii private, fiindcă acolo îşi pot permite să aibă orice salariu vor, şi nu într-un minister finanţat de la bugetul de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

41 COMENTARII