17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMoş Crăciun aduce joburi

Moş Crăciun aduce joburi

Vin Sărbătorile de iarnă şi, odată cu ele, apar şi o mulţime de joburi de sezon. Se caută Moşi Crăciun, Crăciuniţe, clovni, personaje din basme şi desene animate, reni, dar şi tineri pentru un loc de muncă part-time în marketing, curierat sau la un call-center.

 

Joburi multe pentru toţi. Aşa sună oferta de locuri de muncă în prag de Sărbători, când tinerii şi nu numai se pot costuma în Moş Crăciun sau alte personaje şi pot câştiga bani pentru distracţiile din serile de vacanţă. În acest sezon se oferă joburi part-time în retail, call-center, curierat, catering, marketing şi promoţii sau turism.

Pe lângă bani şi experienţă, studenţii se pot alege şi cu un loc de muncă permanent, dacă angajatorul este mulţumit de serviciile lor. „Un loc de muncă în perioada Sărbătorilor este o şansă pentru tineri să câştige bani, experienţă, să cunoască oameni noi şi să înveţe să relaţioneze. Unii dintre ei pot deveni chiar colaboratori permanenţi ai firmelor, dacă angajatorii sunt mulţumiţi de modul în care au lucrat“, a explicat Ana Coman, consultant HR Craiova.

Bani de buzunar, întâlniri şi cereri în căsătorie

 

Cele mai multe joburi de sezon se găsesc în curierat, pentru că, în această perioadă, multe companii trimit felicitări sau cadouri de Crăciun prin curier, iar firmele de profil au nevoie de oameni. În magazine sunt multe promoţii, iar joburile în marketing sunt şi ele o sursă de bani pentru studenţi.

Call-center, catering, hoteluri şi restaurante sunt alte locuri unde oferta de joburi creşte de Sărbători. „De doi ani lucrez la promoţiile de Sărbători. Anul trecut am fost Crăciuniţă, una îmbrăcată sexy, care făcea reclamă la un parfum bărbătesc. De Paşti am fost o prinţesă într-o promoţie la un şampon pentru copii. E distractiv şi câştig ceva bani. Şi, pe lângă toate acestea, mă aleg şi cu întâlniri, numere de telefon sau cereri în căsătorie“, a spus Iuliana Răzaş, studentă în anul II la Facultatea de Litere din Craiova.

 

Moş Crăciun de milioane

 

Nu trebuie se uităm cel mai important personaj al sezonului, Moş Crăciun, iar dacă sunteţi o persoană veselă, vorbăreaţă şi vă plac copiii, atunci vă puteţi îmbrăca în costumul de Moş şi puteţi oferi daruri micuţilor cuminţi. „Sub costumul de Moş Crăciun trebuie să se ascundă o persoană care să ştie cum să discute cu copiii, să fie spontană şi să nu fie luată prin surprindere de întrebările lor. Este foarte uşor să intri în pielea personajului, iar pentru o singură vizită, Moşul primeşte între 100 şi 500 de lei“, a spus Ana Coman.

Nici ajutoarele Moşului nu o duc rău de Sărbători; Crăciuniţele pot primi de la cinci euro pe oră, renii sau spiriduşii – 10-20 de euro pe oră, în funcţie de evenimentul la care participă. În medie, firmele organizatoare au o petrecere pe zi, astfel încât posibilitatea de a vă mai rotunji veniturile de Sărbători este destul de mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII