19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriConsiliul judeţean face angajări

Consiliul judeţean face angajări

Visaţi de mult un post călduţ la stat? Acum e momentul să-l obţineţi! În plină criză financiară, Consiliul Judeţean Dolj angajează sute de persoane în instituţiile din subordine.

În contextul crizei financiare care afectează deja atât operatorii economici, cât şi administraţiile locale din întreaga ţară, cel puţin trei instituţii subordonate consiliului judeţean vor să angajeze câteva sute de persoane, ca urmare a diversificării activităţilor pe care trebuie să le presteze, dar şi a faptului că, de la anul, posturile în administraţie vor fi probabil blocate. Cele mai multe angajări se vor face la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj, pentru care administraţia judeţeană a aprobat luna trecută o mărire a organigramei cu 157 de posturi, astfel încât numărul angajaţilor de la unitatea-mamut a CJ Dolj va fi de 1.521. Autorităţile susţin că decizia de modificare a organigramei a fost luată pentru că apar frecvent schimbări ale legislaţiei prin care sunt sporite atribuţiile în domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului, iar unitatea din subordinea consiliului judeţean trebuie să se îngrijească atât de proiectele în curs de derulare, cât şi de crearea unora noi. Alin Mitrică, administratorul judeţului, spune că principalul motiv este însă mult mai pragmatic: blocarea posturilor în administraţie de guvernul care va veni la cârma ţării din 2009. „Una din motivaţii este aceea că la anul vor fi blocate posturile în administraţie pe fondul crizei. În condiţiile în care se vor primi atribuţii noi pentru instituţiile din subordine, aceste posturi nu vor putea fi scoase la concurs dacă nu se modifică încă de pe acum organigrama. La DGASPC, situaţia este şi mai delicată, pentru că este vorba de funcţionari publici şi este nevoie de avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici atât pentru scoaterea la concurs a posturilor, cât şi pentru modificarea organigramei“, a spus Alin Mitrică. Acesta a precizat că numărul de posturi cu care a fost mărită organigrama nu coincide neapărat cu numărul de persoane care vor fi angajate la anul, în sensul că autorităţile vor scoate probabil la concurs mai puţine locuri.

 

Creşte numărul de salariaţi de la aeroport

 

Chiar la şedinţa de marţi, plenul consiliului judeţean a aprobat o mărire a organigramei şi la Aeroportul din Craiova, de la 56 la 100 de posturi, ceea ce înseamnă că în 2009 la aeroport mai este nevoie de 44 de oameni, după calculele făcute de autorităţi. Principala motivaţie trecută în raportul de fundamentare a proiectului de hotărâre votat ieri în unanimitate de consilieri este aceea că fluxul de călători a crescut în 2008, iar unitatea a făcut investiţii care impun înfiinţarea unor birouri şi compartimente noi. Din 2009, aeroportul va avea un oficiu juridic, un compartiment de control financiar preventiv, precum şi posturi noi în Serviciul Operaţional. Evident că, în plus, şi aici intervine teama autorităţilor judeţene că locurile în administraţie vor fi blocate de la anul. Trebuie precizat însă faptul că angajările se vor face sub supravegherea atentă a membrilor Consiliului de Administraţie, din care fac parte reprezentanţi ai celor trei partide politice din consiliul judeţean.

 

Angajări şi la bibliotecă

 

Angajări se vor face la anul şi la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“. Pe lângă postul de director care va fi ocupat până la sfârşitul lui 2008, biblioteca se va înnoi cu cel puţin cinci salariaţi. De altfel, bibliotecarii au primit noi colegi şi anul acesta când, din spusele directorului delegat Nicolae Băbălău, au fost organizate concursuri pentru opt posturi. „În 2008 am scos la concurs şase posturi de bibliotecar cu studii superioare şi două cu studii medii. Pentru 2009, intenţionăm să propunem mărirea organigramei cu cel puţin cinci posturi, dat fiind faptul că la anul împlinesc vârsta de pensionare opt persoane. Dacă acestora le va fi prelungit contractul este un fapt care va fi decis de noul director de la bibliotecă“, a spus Nicolae Băbălău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

27 COMENTARII