14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAbsolvenţii români, fideli patronilor

Absolvenţii români, fideli patronilor

Absolvenţii români sunt fideli atunci când vine vorba de serviciul lor. Potrivit studiului „Generaţia mileniului la locul de muncă“, realizat de PricewaterhouseCoopers în 44 de ţări, absolvenţii autohtoni sunt printre cei mai stabili în ceea ce priveşte numărul de angajatori şi dezvoltarea profesională. Peste 80% dintre absolvenţii români consideră că, pe parcursul carierei lor profesionale, vor schimba doar între doi şi cinci angajatori.

 

Vor credite, asistenţă medicală şi maşină

de serviciu

 

În aceleaşi timp, răspunsurile participanţilor referitoare la cariera dorită arată că 84% dintre români preferă să se dezvolte în cadrul aceleiaşi organizaţii, în timp ce doar 47% dintre tinerii din toate celelalte ţări le împărtăşesc opinia. Cu toate acestea, situaţia macroeconomică a ţării tinde să influenţeze opiniile lor asupra aspectelor ce îi caracterizează pe angajatori. „Una dintre aceste influenţe se regăseşte în atitudinea lor referitoare la evaluarea beneficiilor, adică training şi salarii. În timp ce pentru acestea, absolvenţii români se încadrează în tendinţa manifestată de restul eşantionului la capitolul training, dezvoltare şi bonusuri, pe următorul loc se plasează accesul la credite cu dobânzi preferenţiale, servicii medicale private gratuite şi maşină de serviciu, în timp ce restul eşantionului se orientează către programul de lucru flexibil“, a explicat Ruxandra Stoian, director Servicii de Consultanţă în Resurse Umane, PricewaterhouseCoopers România.

La nivel general, tinerii absolvenţi se aşteaptă să lucreze în principal la birou, cu un program de lucru regulat, şi să nu-şi schimbe des angajatorul de-a lungul carierei. Studiul arată că unele companii ar trebui să-şi reevalueze strategiile de atragere şi retenţie a tinerilor angajaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS