10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriElectroputere şi-a majorat capitalul social de 18 ori

Electroputere şi-a majorat capitalul social de 18 ori

Conducerea Electroputere Craiova a aprobat majorarea capitalului social cu 215,78 milioane de lei, iar acţionarul majoritar al companiei, Al Arrab, va participa cu aporturile în numerar efectuate în 2007 şi 2008, conform prevederilor contractului de privatizare. Majorarea capitalului va asigura finanţarea activităţilor curente ale producătorului de locomotive, dar şi proiectele de modernizare şi datoriile companiei, potrivit comunicatului transmis ieri Bursei de Valori Bucureşti.

Vor fi emise circa 2,16 miliarde de acţiuni, care vor putea fi subscrise la un preţ egal cu valoarea nominală, de 0,10 lei. Fiecare acţionar are dreptul să subscrie 17 titluri nou-emise, pentru fiecare acţiune veche deţinută. Electroputere ar putea ajunge la un capital social de 228,2 milioane de lei, dacă toate acţiunile emise vor fi subscrise.

Totodată, Consiliul de Administraţie al Electroputere a aprobat ca 24 decembrie să fie data de înregistrare pentru acţionarii care vor putea să participe la majorare.

Acţionarii producătorului de locomotive autorizaseră Consiliul de Administraţie la adunarea generală din septembrie să decidă cu privire la orice majorare de capital, indiferent de procedeul sau modalitatea de realizare, până la un nivel maxim de 233,34 milioane de lei.

Compania are în prezent un capital social de 12,42 milioane de lei, divizat în circa 124,17 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei. În octombrie 2007, compania Al Arrab Company Ltd din Arabia Saudită a oferit 2,3 milioane de euro pentru pachetul de 62,82% din acţiunile Electroputere scos la vânzare de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). În cadrul ofertei de privatizare, compania arabă a preluat şi datoriile Electroputere, de circa 61 de milioane de euro, şi s-a obligat să investească alte 20 de milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII