12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBanii de drumuri, „tocaţi“ într-o lună

Banii de drumuri, „tocaţi“ într-o lună

Cele 12 milioane de lei de la guvern primite de operatorul de drumuri al Consiliului Judeţean Dolj au fost în mare parte cheltuite de societate, la o lună de la intrarea banilor în buzunarul administraţiei. Potrivit vicepreşedintelui pe probleme tehnice al CJ, Cristinel Iovan, aproximativ jumătate din sumă – 6,82 milioane de lei – a fost folosită pentru turnarea unor covoare asfaltice pe anumite drumuri judeţene, precum şoseaua care leagă Giurgiţa de Pleniţa sau drumul de la Rojişte la Celaru.
„Un kilometru de covor asfaltic a costat aproximativ 400.000 de lei. S-a dovedit folositor faptul că avem o societate de drumuri pentru că a efectuat lucrările într-o perioadă scurtă“, a spus Iovan, acesta precizând că restul banilor primiţi de la guvern au fost folosiţi pentru întreţinerea drumurilor pietruite, reparaţii asfaltice şi plombe.
Autorităţile spun că, pentru a îmbunătăţi circulaţia pe anumite sectoare de drumuri judeţene, specialiştii CJ caută soluţii pentru amplasarea unor sensuri giratorii. Potrivit lui Iovan, două dintre locaţiile vizate pentru început sunt în comunele Breasta şi Unirea, însă cel puţin şase sensuri giratorii ar putea fi amenajate în final pe şoselele din judeţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS