22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAfaceri cu succes la angajaţi

Afaceri cu succes la angajaţi

Reuşita oricărei afaceri se bazează pe un management potrivit, dar şi pe o politică de personal corespunzătoare. În 2007, două companii din Dolj au reuşit să ajungă în primele 12 cele mai bune companii angajatoare.

 

Succesul în afaceri depinde, în mare măsură, de găsirea şi păstrarea angajaţilor potriviţi. Şi dacă descoperirea unor persoane care să corespundă profilului dorit de angajator poate să fie o treabă destul de uşoară, menţinerea lor poate fi extrem de dificilă. Criteriile cele mai importante care-i motivează pe angajaţi să rămână în cadrul unei firme sunt variate. Potrivit „Top 100 cele mai bune companii pentru care să lucrezi“, întocmit de revita Capital în colaborare cu institutul de cercetare a pieţei GFK, nu pachetul salarial şi avantajele băneşti sunt cele mai importante elemente pentru un angajat. Dimpotrivă, calitatea colaborării, mai exact, respectul cu care este tratat un angajat pare a fi cel mai important criteriu. Acesta este urmat de recunoşterea meritelor, activitatea presupusă de munca în sine şi posibilitatea dezvoltării abilităţilor de profesionist.

 

Masa de prânz, cel mai puţin important criteriu

 

Criteriul „nivelul salariului“ este pe locul patru ca importanţă şi este urmat de atmosfera de lucru, feedback-ul din partea şefului direct, calitatea colaborării cu managementul, gradul de responsabilitate învestită şi abia apoi oportunităţile interne de dezvoltare a carierei. Angajaţii apreciază că mai puţin importante sunt condiţiile oferite pentru masa de prânz (pe locul 37 într-un top al importanţei) şi cele de recreere fizică periodică (pe locul 36), inclusiv spaţiile de recreere.

 

Companiile din Dolj, printre primii 12 angajatori

 

Potrivit topului, cele mai dorite trei companii din România sunt Velvet Dental (servicii stomatologice), PIC (retail) şi Extenso (retail). Criteriile generale care au stat la baza evaluării companiilor participante la studiu au fost: condiţiile de muncă oferite angajaţilor, calitatea colaborării în companie, pachetul salarial şi condiţiile de recreere şi dezvoltare profesională.

În 2007, două companii ale unor doljeni au reuşit să ajungă în primele 12 cele mai bune companii angajatoare. Una dintre acestea a fost Popeci Utilaj Greu (producţie industrială), care a ocupat locul zece şi în cadrul căreia „atmosfera de lucru este considerată a fi unul dintre cei mai importanţi factori pentru motivarea angajaţilor“.

 

Dumagaz Transport, angajator de top

 

Alt angajator de top care a pornit din zona de sud este Dumagaz Transport (servicii). Acesta se situează pe locul 12 în „Top 100 cele mai bune companii pentru care să lucrezi“. Beneficiile de care au parte angajaţii firmei sunt din cele mai variate: fonduri de pensii, participaţii la câştig, transport asigurat integral de firmă, maşină de serviciu, activităţi sociale şi sportive. „Compania noastră asigură şi pune la dispoziţia personalului său aproape tot ceea ce reprezintă remuneraţie şi avantaje la locul de muncă“, a declarat pentru Capital Mihai Dugăeşescu, administrator Dumagas.

Nu e de mirare că, înfiinţată în 1996, ca distribuitor de butelii GPL în zona de sud-vest, compania doljeană a reuşit ca în zece ani să devină lider în industria transporturilor rutiere de mărfuri. Potrivit Topului, anul trecut, Dumagaz Transport a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 40 de milioane de euro.

Topul beneficiilor în 2007

– telefonul mobil (95,8%)

– concediul pentru evenimente personale (95,8%)

– recompense speciale: bonusuri fixe (93,7%)

– suport financiar în situaţii dificile (93,7%)

– daruri cu ocazii speciale – Crăciun, Paşte (91,6%)

– maşină de serviciu (84,2%)

– tichete de masă (83,2%)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU