15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSărbători în locuinţe închiriate

Sărbători în locuinţe închiriate

Proprietarii nu agreeau anul trecut ideea de a le închiria locuinţele tinerilor puşi pe distracţie doar pe perioada sărbătorilor de iarnă. Acum, din pricina crizei imobiliare, mulţi dintre aceştia ar putea reveni asupra ideii.

 

Cu mai mult de o lună şi jumătate înainte de Revelion, tinerii au început să caute locuinţe de închiriat pe perioada Sărbătorilor de iarnă. Pe forumuri, craiovenii au postat primele solicitări în acest sens din a doua jumătate a lunii octombrie. Deocamdată, cererea nu este încă foarte mare. Situaţia se va schimba pe măsură ce se apropie sărbătorile de iarnă.

„Deocamdată, nu am avut solicitări din partea clienţilor pentru închirierea de locuinţe pentru petrecerea de Revelion. În general, cei mai mulţi clienţi vin la agenţii la începutul lunii decembrie“, a declarat Teodor Popescu, directorul agenţiei Dorcas Imobiliare.

 

„Proprietarii vor fi mai deschişi către acest tip de închiriere“

 

Dacă în anii trecuţi cei mai mulţi proprietari de locuinţe erau reticenţi la ideea de a închiria apartamente grupurilor de tineri puşi pe distracţie, situaţia actuală din piaţa imobiliară din România ar putea duce la o schimbare de mentalitate. „În prezent, piaţa imobiliară este haotică. Acum, toată lumea aşteaptă o mişcare. Anul acesta, proprietarii vor fi cu siguranţă mai deschişi decât anii anteriori către acest tip de închiriere“, a precizat Nicu Răduţ, managerul agenţiei imobiliare Unic. Acesta a explicat că această decizie va fi, cel mai probabil, influenţată şi de experienţa pe care o au în piaţă proprietarii de locuinţe date spre închiriere.

 

„Vorbim de închiriere în sistem hotelier“

 

Chiar dacă se estimează că numărul locuinţelor date spre închiriere pe perioada sărbătorilor de iarnă va fi superior anilor trecuţi, acest lucru nu înseamnă că absolut toţi proprietarii vor îmbrăţişa această idee.

„Nu va exploda genul ăsta de închiriere. Vorbim de închiriere în sistem hotelier, dar cu un grad superior de risc, iar oamenii sunt interesaţi, în principal, de siguranţă“, a explicat Teodor Popescu.

Părerea este împărtăşită şi de alţi reprezentanţi ai agenţiilor.

„Chiar dacă vor primi mai mulţi bani, nu cred că o să crească numărul proprietarilor dornici de acest tip de închiriere. Pentru două săptămâni, mai mare e deranjul“, a spus Bibina Dică, directoarea agenţiei Biros Imobiliare.

Cererea pentru locuinţe de o noapte creşte

În ultimii ani, numărul craiovenilor care au solicitat închirierea unui apartament pentru organizarea de petreceri private de Crăciun şi Revelion a crescut considerabil. În 2007, s-a înregistrat o majorare de 30-40% faţă de anul precedent. În 2006, numărul solicitanţilor a fost triplu comparativ cu anii anteriori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS