16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTopul firmelor din România 2007

Topul firmelor din România 2007

Nici o societate din Oltenia nu a primit un premiu la „Topul Firmelor din România 2007“. Cel mai bun rezultat al oltenilor a fost realizat de o firmă doljeană, care a reuşit să ajungă pe locul 19 într-un clasament naţional al întreprinderilor mari.

 

2007 a fost un an în care sectorul economic a avut o evoluţie pozitivă, cunoscând creşteri atât pe segmentul salariaţi, cât şi în ceea ce priveşte rentabilitatea şi profitul. „2007, ca şi 2008, nu a oferit cel mai bun context pentru dezvoltarea firmelor. Anul trecut, sectorul IMM-urilor a avut însă o evoluţie pozitivă“, a declarat prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) şi vicepreşedinte al Uniunii Europene a Întreprinderilor Mici, Mijlocii şi Artizanale, la manifestarea de decernare a premiilor „Topului Naţional al Firmelor Private“.

Evenimentul, aflat la cea de-a 16-a ediţie şi organizat de CNIPMMR, a avut loc vineri, la Palatul Parlamentului.

 

Firmele din Oltenia nu au obţinut premii de performanţă

 

La eveniment au fost acordate premii primilor trei clasaţi la categoriile micro, mici, mijlocii şi mari. La acestea s-au adăugat cele din partea Asociaţiei Mondiale a IMM-urilor (WASME), a Uniunii Europene a Artizanatului şi a IMM-urilor (UEAPME), precum şi premiile pentru excelenţă în afaceri. Nu au lipsit nici cele speciale (pentru crearea de noi locuri de muncă, pentru introducerea de noi tehnologii, pentru dinamica deosebită a dezvoltării). Firmele din regiunea Olteniei nu au reuşit să obţină nici măcar unul dintre aceste premii.

Locul 19, cea mai bună poziţionare a unei societăţi din Oltenia

 

Asta nu înseamnă însă că performanţa economică a firmelor din Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia este de ignorat. În „Clasamentul Firmelor Private din România pe anul 2007“, care ia în considerare primele 500 de societăţi la fiecare categorie, la „Microîntreprinderi“, cel mai bun loc a fost obţinut de Previmex Impex SRL din Craiova (poziţia 73), iar la „Întreprinderi Mici“ – locul 197 – de Romsoft SRL, din Râmnicu Vâlcea. La „Întreprinderi Mijlocii“, societăţile din Oltenia ocupă o poziţie mai bună în top (40 – Briari’s IND SA, din Cârcea, Dolj). Cel mai bun loc obţinut de olteni este la categoria „Întreprinderi Mari“, unde CEZ Distribuţie SA (Craiova, Dolj) este situată pe locul 19. La „Întreprinderi Nou-Înfiinţate“, cea mai bine clasată firmă – pe 43 – este Sam Rouven SRL (Caracal, Olt).

Clasamentele au fost elaborate pe baze ştiinţifice, ţinând cont de datele furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi de Ministerul Economiei şi Finanţelor, precum şi de prevederile Legii nr. 346/2004
(s-a ţinut cont de profitul brut, numărul mediu de salariaţi, cifra de afaceri şi activele totale ale firmei).

 

George Păunescu: Statul ar trebui să facă un fond de garantare al IMM-urilor

 

În condiţiile economice actuale, reprezentanţii mediului de afaceri din România au avut şi câteva propuneri adresate clasei politice. „Nu depinde de noi ce
s-a întâmplat cu investiţiile de portofoliu la nivel internaţional. Băncile au fost ajutate puternic, IMM-urile nu. Statul ar trebui să facă un fond de garantare al IMM-urilor. Casele puse gaj ar trebui să fie păstrate“, a declarat George Constantin Păunescu, preşedintele Uniunii Generale a Industriaşilor din România.

Acesta a precizat că IMM-urile reprezintă coloana vertebrală a economiei, singura forţă capabilă să se adapteze cu rapiditate. Întreprinzătorii prezenţi la eveniment au primit şi un sfat. „Optimismul e o datorie morală“, a precizat Csaka Josef, ministrul secretar de stat, şeful ANIMMC.

GdS a primit premiu special

Cu ocazia „Topului Naţional al Firmelor Private 2007“, Gazeta de Sud a primit premiul special judeţean „Promovarea în mass-media a CNIPMMR şi a structurilor sale teritoriale“.

 

Clasamentul Judeţean al Firmelor

Microîntreprinderi

1. PREVIMET IMPEX SRL (Craiova)

2. D.A.B. INDUSTRY SRL (Craiova)

3. QUFFA SRL (Craiova)

Întreprinderi mici

1. SAMARTRADE SRL (Craiova)

2. CONFERO SRL (Craiova)

3. SYNCRO SOFT SRL (Craiova)

Întreprinderi mijlocii

1. BRIARI’S IND SA (Cârcea)

2. DUMATRUCKS SRL (sat Branişte, comuna Podari, Dolj)

3. VIPROMAX SRL (Craiova)

Întreprinderi mari

1. CEZ DISTRIBUŢIE SA (Craiova)

2. MAT SA (Craiova)

3. RELOC SA (Craiova)

Întreprinderi nou-înfiinţate

1. XELAD SRL (Craiova)

2. MEMENTO SRL (Craiova)

3. NEAL BROTHERS SRL (Craiova)

 

Clasamentul Naţional al Firmelor 2007

Microîntreprinderi – PANTECHIKI SA GRECIA (SUCURSALA ROMÂNIA) – (Bucureşti)

Întreprinderi Mici – POM SERVICE SRL (Braşov)

Întreprinderi Mijlocii – SODEXHO PASS – ROMÂNIA SRL (Bucureşti)

Întreprinderi Mari – PETROM SA (Bucureşti)

Întreprinderi nou-înfiinţate – GOLDBECK SRL (Bucureşti)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII