9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMărirea salariilor, la 1 aprilie

Mărirea salariilor, la 1 aprilie

Guvernul a decis ieri, prin ordonanţă de urgenţă, amânarea până la 1 aprilie 2009 a creşterii salariilor profesorilor. Nici acest termen nu este însă cert, fiind condiţionat de aprobarea până atunci a unei legi de salarizare a tuturor bugetarilor. „Profesorii vor primi drepturile aferente, adică majorarea salariilor cu 50%, doar dacă până la 1 aprilie 2009 va intra în vigoare noua lege a salarizării personalului din sectorul bugetar“, a declarat pentru NewsIn ministrul muncii, Mariana Câmpeanu. Aceasta a spus că decizia guvernului s-ar aplica astfel încât profesorii să primească salarii sporite cu 50% din luna mai.
Pe de altă parte, bugetul de stat pe anul viitor, adoptat tot ieri de guvern, nu include nici un fel de alocări pentru majorarea salariilor profesorilor cu 50%, fie ea aplicabilă din aprilie. Guvernul nu a blocat însă majorarea pensiilor pentru grupele I şi II de muncă.
Despre suspendarea aplicării legii pentru majorarea salariilor profesorilor printr-o ordonanţă de urgenţă, preşedintele Traian Băsescu a spus ieri, la Udeşti, judeţul Suceava, că este „nedemocratică“ şi constituie „o mare eroare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII