20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriHeirup pentru infrastructură

Heirup pentru infrastructură

Cele 17 milioane de lei alocate lucrărilor de infrastructură din Craiova în această lună vor fi distribuite prin negociere directă pentru a fi cheltuite până la sfârşitul anului.

 

Craiova nu are parte de linişte nici în pragul iernii. Şantierului în derulare de pe platoul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ i se vor alătura alte câteva, în care primăria trebuie să investească 17 milioane de lei până la sfârşitul acestui an, cota bugetară primită la rectificarea din octombrie. Banii au destinaţie precisă: lucrări de infrastructură pe capitolul investiţii, astfel că nu pot fi aruncaţi pe reparaţii stradale, unde ar fi fost lesne consumaţi pe lucrări mici, dar multe. Primarul Antonie Solomon este decis ca în câteva zile să încheie contractele de execuţie prin negociere directă, potrivit legii. „Avem studiile şi proiectele de execuţie avizate pentru câteva obiective de investiţii. Depinde doar de noi să încheiem contractele în aceste zile, ca să nu pierdem banii. Eu văd această rectificare ca pe un noroc extraordinar pe care îl au craiovenii şi sunt sigur că în două-trei zile vom avea tocmite lucrările cu firme capabile să le termine până pe 29 decembrie“, a spus primarul Antonie Solomon.

 

Investiţii

 

Cea mai mare parte din alocaţia bugetară suplimentară, 16,28 milioane de lei, va intra în modernizarea a cinci străzi şi în amenajarea unei intersecţii cu sens giratoriu. Municipalitatea a inclus pe lista lucrărilor de toamnă-iarnă modernizarea străzilor George Enescu (pentru 1,97 milioane de lei), Basarabia (1,14 milioane de lei), Maramureş (1,52 milioane de lei) şi Tabaci (1,59 milioane de lei). Pentru reabilitarea bulevardului Ştirbei Vodă se vor cheltui 7,6 milioane de lei, diferenţa de 218.000 de lei fiind trecută în contul construirii unui sens giratoriu în intersecţia bulevardului Dacia cu străzile Bariera Vâlcii şi Fraţii Goleşti, investiţie care să fie finalizată la anul, din fonduri bugetare locale. La aceste subcapitole se adaugă modernizarea platoului şi a grădinii Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, pentru care se va aloca suma de 715.000 de lei din fondurile suplimentare de la rectificare. Pentru toate aceste lucrări există proiecte deja aprobate, în vederea trecerii la faza de execuţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS