5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGoogle, în topul celor mai puternice zece branduri

Google, în topul celor mai puternice zece branduri

Interbrand a finalizat ultimul studiu care avea în vedere topul celor mai puternice branduri din acest an şi a lansat Best Global Brands survey. Evaluarea se bazează pe numeroşi factori care ţin de renumele la nivel internaţional, dar şi de creşterea financiară. Rezultatele au fost diferite: un număr mare de companii care se ocupau de IT, printre care Google, IMB şi Nintendo, au crescut în top, iar giganţii financiari, chiar şi Microsoft, s-au văzut alunecând în top. În timp ce Coca-Cola şi-a păstrat primul loc în top, fiind cel mai puternic brand din lume pentru a 8-a oară consecutiv, Google a cunoscut o creştere uimitoare de 43% din 2007, sărind de la locul 20, direct pe locul zece. De asemenea, IBM a crescut cu trei procente şi a doborât Microsoftul de pe locul doi. Pe locul patru se situează GE, Nokia pe locul cinci, urmaţi de Toyota, Intel, McDonalds şi Disney, iar pe locul 11 se află Mercedes-Benz.

Procesorul viitorului

O echipă de cercetători de la Universităţile Rochester şi Massachusetts (MIT) din Statele Unite au făcut primii paşi spre CPU-ul viitorului, realizând primul procesor cu adevărat tridimensional. Acesta atinge o frecvenţă de lucru de 1.4 GHz şi este mult mai compact decât un procesor actual, sub formă de cip. În afară de dimensiunile reduse care vin cu un design 3D, acest format mai are ca avantaje o rată mult mai mică de defecte (care sunt proporţionale cu suprafaţa) şi o viteză sporită graţie circuitelor de interconectare mult mai scurte. Singurul dezavantaj descoperit până acum este o răcire ceva mai greoaie.
Trecerea la un design cubic ar depăşi actualele limitări ale tehnologiei siliciului, care se apropie cu paşi repezi de dimensiunile minime posibile. Cel mai greu de realizat aspect în ceea ce priveşte aceste procesoare este interconectarea diverselor componente ale unui CPU în toate cele trei dimensiuni ale spaţiului, mai ales dacă aceste procesoare vor avea altă componentă pe fiecare strat (CPU, CPU, GPU, controller de memorie şi tot aşa), după cum se preconizează. Din păcate, acest prototip nu va putea fi pus la treabă, o infrastructură pentru el neexistând deocamdată.
Materiale preluate de pe www.arenait.net

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS