5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriNoul iPhone 3G a provocat isterie printre cumpărători

Noul iPhone 3G a provocat isterie printre cumpărători

Noul telefon iPhone al companiei Apple, generaţia 3G, a avut parte de o lansare fastuoasă, iar cumpărătorii frenetici din Noua Zeelandă şi Japonia au luat cu asalt magazinele de desfacere pentru a achiziţiona mult aşteptatul telefon, arată Reuters, citat de NewsIn. Analiştii se aşteaptă ca noul iPhone să atragă aproximativ 10,5 milioane de cumpărători în toată lumea.

Telefonul de nouă generaţie a apărut pentru prima dată pe piaţa din Asia, modelele anterioare fiind valabile numai în Europa şi Statele Unite. Acesta beneficiază de conectare web mai rapidă decât predecesorul său, este prevăzut cu jocuri şi mesagerie instant, iar preţul său este subvenţionat de mai mulţi distribuitori de telefonie mobilă, mulţi dintre aceştia dorind să atragă noi utilizatori. Telefonul mobil lansat vineri mai este dotat şi cu un program de redare audiovideo. Noul iPhone este succesorul versiunii lansate în 2007 şi care s-a vândut în câteva zile în 270.000 de unităţi.

 

Modelul a ţinut 60 de ore oamenii la cozi

 

După Noua Zeelandă şi Japonia, telefonul va fi distribuit în peste 20 de ţări. Sute de oameni au aşteptat în faţa magazinelor Vodafone din principalele trei oraşe ale Noii Zeelande, „înarmaţi“ cu muzică, mâncare şi distracţie, înainte ca numărătoarea inversă să fie încheiată şi ca prima persoană să cumpere noul telefon. „Voi pune aparatul la încărcat, mă voi juca puţin cu el, după care mă voi retrage pentru un somn lung“, a declarat un student de 22 de ani din Auckland, Jonny Gladwell. Acesta a stat la coadă peste 60 de ore, pe temperaturi foarte scăzute, pentru a fi primul cumpărător iPhone, la un minut după miezul nopţii. Un purtător de cuvânt al companiei Vodafone din Noua Zeelandă a declarat că vineri dimineaţă s-au vândut peste 400 de bucăţi, iar compania Softbank Corp, distribuitor iPhone în Japonia, arăta că peste 1.500 de oameni erau aşezaţi la coadă în faţa magazinului său principal, înaintea lansării. Cozile din faţa magazinelor din Asia s-au format începând de miercuri, iar în Londra şi Hong Kong, distribuitorii au fost luaţi cu asalt de mii de cereri on line. La Tokyo, strada din faţa magazinului Softbank a fost blocată, în timp ce reprezentanţii magazinului şi ai forţelor de ordine au încercat să le facă loc trecătorilor.

Magazinul principal Softbank a început să vândă telefonul de la ora 7.00 (GMT), după ce mulţimea a fost invitată de trei ori să înceapă numărătoarea inversă. Vânzările se vor extinde către restul reţelei de magazine, începând cu ora prânzului. Shiho Hishida, un designer Web de 33 de ani din estul oraşului Tokyo, este de părere că abonamentul lunar de peste 8.000 de yeni (circa 75 de dolari) este costisitor, deşi este fericit că a achiziţionat noul iPhone, a cărui lansare o aştepta de la punerea în folosinţă a modelului vechi. „Am trei copii, dar l-am rugat pe soţul meu să mă lase să aştept lansarea“, a declarat Hishida, care a stat la coadă de joi seară. „Interfaţa, funcţionalitatea, sistemul de comandă prin atingere sunt identice cu sistemul de operare OS X al computerelor Apple – MacIntosh şi mă simt confortabil cu acesta“, a adăugat Hishida. Cu toatea acestea, unii analişti sunt sceptici în ceea ce priveşte viitorul noului iPhone. Mulţi se îndoiesc că dispozitivul va fi la modă printre consumatorii principali de telefonie mobilă din Japonia, cea mai mare piaţă de retail din Asia, din cauză că nu suportă servicii de televiziune sau funcţii pentru plăţi electronice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII