22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDrumul spre Bechet, scurtat cu fonduri UE

Drumul spre Bechet, scurtat cu fonduri UE

Doljul va depune luni primul proiect cu finanţare prin Programul Operaţional Regional, proiect care vizează reabilitarea drumului judeţean Lăcriţa-Coşoveni-Ghindeni.

Proiectul de reabilitare a drumului judeţean care uneşte Drumurile Naţionale 65 Craiova-Piteşti, 6 Craiova-Bucureşti şi 55 Craiova-Bechet va scurta, potrivit autorităţilor judeţene, drumul şoferilor care intenţionează să ajungă în punctul de frontieră Bechet. Dat fiind faptul că şoferii care vin de la Bucureşti nu vor mai fi nevoiţi să traverseze municipiul, Drumul Judeţean 652 va funcţiona ca şosea de centură a Craiovei. Cererea de finanţare şi documentele aferente pentru reabilitarea şi modernizarea a 19 kilometri de şosea vor fi depuse în cadrul Axei prioritare 2 – „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale“, iar valoarea totală a proiectului este de peste 7,5 milioane de euro. „Primul proiect pe care îl vom depune este pentru reabilitarea drumului judeţean Lăcriţa-Coşoveni-Ghindeni, care intersectează trei drumuri naţionale, ca un arc. Din câte am înţeles de la Serviciul Achiziţii, în următoarele două săptămâni vor mai fi gata două proiecte pe care le vom putea depune la ADR“, a spus Ileana Măjină, directoarea Direcţiei de Afaceri Europene din cadrul CJ Dolj. Potrivit planurilor întocmite de administraţia judeţeană, din fonduri europene ar putea fi finanţate şi proiectele pentru reabilitarea altor drumuri judeţene din Dolj precum Segarcea-Cârna, Brabova-Seaca de Pădure, până la limita cu judeţul Mehedinţi, Craiova-Cârcea (legătura între DN 65 şi DN 6), Teslui-Albeşti, Craiova-Melineşti, bulevardele de centură din Calafat şi Băileşti şi străzile din Dăbuleni, Segarcea, Filiaşi şi Bechet.

 

Centura Craiovei, la concurenţă cu drumurile din Gorj şi Olt

 

În cursa pentru fondurile puse la dispoziţie de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional au intrat deja trei proiecte depuse de Consiliile Judeţene din Olt şi Gorj. CJ Gorj a depus un proiect în valoare de 22 de milioane de euro pentru reabilitarea a 58 de kilometri de drum din zona turistică a judeţului, în timp ce CJ Olt a depus două proiecte pentru modernizarea unor drumuri în valoare totală de 16 milioane de euro. Trebuie menţionat că Axa prioritară 2, prin care se pot finanţa reabilitări de drumuri, are alocate numai 122 de milioane de euro din cele 4,4 miliarde care îi revin regiunii Oltenia prin POR, până în anul 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS