21.7 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriToyota 2000 SR, un hibrid de 610 cai

Toyota 2000 SR, un hibrid de 610 cai

Conceptul Toyota 2000 SR omagiază legendarul model Toyota 2000 GT, considerat primul supercar japonez.

În ceea ce priveşte producţia, Toyota s-a dovedit a fi una dintre cele mai ambiţioase companii şi s-a impus la nivel mondial drept unul dintre producătorii cu cele mai bune vânzări, în ciuda faptului că nu posedă o istorie lungă şi solidă ca fabricant auto. A considerat că este timpul să dezvăluie publicului un concept care să moştenească modelul Toyota 2000 GT, prima maşină japoneză care a rivalizat cu sportivele europene sau americane.

SR este o dovadă a designului spectaculos aplicat unei maşini de înalte performanţe şi, în acelaşi timp, o viziune asupra fabricaţiei de automobile care să protejeze mediul, după tendinţa pieţei.

Cu gândul la un coupe hibrid uşor, cu două locuri, Toyota SR este o propunere pentru un echilibru între bunul gust şi forma incitantă a unei maşini sport. Expresia caracteristică a acestui model, unică şi inconfundabilă, vine din forma pură, cu linii şi suprafeţe netede, o formă curată, elegantă şi agilă.

Urmărind liniile GT-ului, silueta noului SR este caracterizată de capota alungită care adăposteşte motorul. Cockpit-ul şi curbele generoase ale „aripilor“ îi conferă un aspect robust. Caroseria scoate în evidenţă portierele cu un design unic. Plafonul, care coboară brusc către spate, îmbunătăţeşte aerodinamica maşinii.

Toyota SR este propulsată de un motor hibrid, un V6 de 3,5 litri amplasat central-faţă, care generează 610 cai-putere. Este proiectat să folosească biocarburanţi, iar transmisia se face către puntea spate pentru rulajul pe circuitul de curse. Al doilea motor electric, amplasat frontal, ar fi cababil să propulseze singur maşina prin oraş, transmisia fiind de data aceasta către roţile din faţă, asigurând un rulaj la viteze moderate şi fără nici un zgomot.

Această maşină este un exerciţiu de stil şi nu va intra pe linia de producţie.

Caracteristici

Motor: 3,5l V6 hibrid, supraalimentat

Putere: 610 CP

Cai – putere/litru:174,3

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS