23.4 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBursa continuă trendul descendent

Bursa continuă trendul descendent

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a continuat şi săptămâna trecută trendul descendent, conturat încă de la începutul lunii august. Aceasta, în contextul în care atât pieţele dezvoltate de capital, cât şi cele emergente au înregistrat scăderi pe principalii indici.

În perioada 12-16 noiembrie, au fost prezentate rezultatele financiare pentru mai mult de jumătate dintre emitenţii listaţi, însă, în ciuda acestui fapt, cotaţiile acestora nu au reuşit să contureze un trend de creştere, chiar dacă multe rezultate au fost favorabile. Toţi investitorii aşteaptă lansarea ofertei TRANSGAZ Mediaş. Oferta publică iniţială la această societate se va desfăşura în perioada 26 noiembrie – 7 decembrie, preţul de subscriere fiind de 191,91 lei/acţiune. Valoarea tranzacţionată la BVB a atins pragul de 222,48 milioane de lei, media zilnică a schimburilor fiind de 44,49 milioane de lei. Lichiditatea a fost ajutată de tranzacţiile mari cu titluri BRD, care au însemnat 14,87% din total, şi tranzacţiile cu acţiuni SIF, a căror pondere a fost de 51,12%.

„În perioada următoare, ne putem aştepta la mici corecţii, mai ales că unii investitori pot fi tentaţi să îşi marcheze o parte din deţineri pentru a subscrie la TRANSGAZ. Cele cinci societăţi de investiţii financiare au ajuns în prezent la preţuri atractive, fiind tranzacţionate cu un discount semnificativ faţă de valoarea activului unitar net calculat conform prevederilor CNVM. La SIF 5, aceasta este de 5,06 lei. Dacă am lua în calcul deţinerile SIF-urilor la BCR, discountul acestora ar fi mult mai mare“, a precizat Leonard Şonei, responsabil al Intercapital Invest Craiova. Iată cum au evoluat la bursă câteva dintre cele mai importante societăţi oltene, comparativ cu săptămâna precedentă. SIF Oltenia – 3,98 lei/acţiune (-1%), ALRO Slatina – 9 lei/acţiune (0%), AUTOMOBILE Craiova – 19,3 lei/acţiune (-8,10%), Şantierul Naval Orşova – 15,5 lei/acţiune (-8,82%), ARTROM Slatina – 53,5 lei/acţiune (-20,03%), ELECTROPUTERE Craiova – 1,02 lei/acţiune (-11,30%).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS