5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriChiţoiu taie capetele fiscului

Chiţoiu taie capetele fiscului

Noua organigramă ANAF modifică numele mai multor structuri din subordine. Cum acestea vor deveni astfel structuri „noi“, au nevoie de directori numiţi de şeful instituţiei, Daniel Chiţoiu, care vor susţine examen pe posturi peste şase luni.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) are de două zile o nouă structură organizatorică, prin care denumirile unor compartimente din subordine au fost modificate. Fiind noi, cel puţin cu numele, structurile din subordinea ANAF au nevoie de directori, care vor fi numiţi de preşedintele instituţiei, în termen de 15 zile. După şase luni, directorii numiţi urmează să susţină concurs pe posturi. Iată şi câteva exemple în care unele instituţii îşi complică denumirea: Direcţiile Regionale Vamale şi Birourile Vamale se transformă în Direcţii regionale pentru accize şi operaţiuni vamale, respectiv Direcţii judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale. Comisariatele regionale ale Gărzii Financiare dispar, în locul lor urmând să funcţioneze doar secţii judeţene şi secţia Bucureşti. Tot preşedintele ANAF urmează să numească şi şefii direcţiilor judeţene de finanţe publice, care până acum erau numiţi direct de ministrul finanţelor. Şeful fiscului doljean, Silviu Dumitru, nu auzise până ieri de modificarea organigramei ANAF. „Nu cred că aţi văzut bine. Se va organiza concurs, dar numai pentru cei care nu au dat. Noi am dat. La noi se organizează concurs pentru funcţia de director executiv adjunct la control, unde postul este vacant“. După câteva minute a admis însă: „Dacă este nevoie să dăm concurs, vom da“. Nici Dragoş Ursulescu, comisarul-şef al Gărzii Financiare Dolj şi coordonatorul comisariatului regional, nu ştia de noua organigramă ANAF şi nu a părut încântat când a aflat că dispare comisariatul regional.
Şi la Direcţia Regională Vamală (DRV) Craiova se întrevăd schimbări, având în vedere că şi aceasta şi-a schimbat denumirea. Directorul Benoni Dimulescu nu a fost însă de găsit ieri pentru a ne spune ce opinie are în legătură cu aceste schimbări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU