16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024

Falimentul IMM-urilor

25 la suta din intreprinderile private mici si mijlocii vor da faliment dupa 1 ianuarie 2007, dupa cum a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele Consilului National al IMM-urilor.


Potrivit acestuia, de anul viitor, cele mai mari probleme le vor avea societatile din industria chimica, agricultura, si din industria de soft. Si din punct de vedere al tehnologiilor folosite suntem destul de departe de Uniunea Europeana. Potrivit unui sondaj al Consiliului National al IMM-urilor, in 80 la suta dintre firmele mici exista calculatoare, insa nu prea sunt utilizate.


Potrivit aceluiasi studiu, micii afaceristi spun ca ei vor continua sa isi vânda marfa pe piata interna. Doar o treime din IMM-uri considera ca vor putea patrunde si pe pietele straine. Investitorii români sustin ca, in prezent, cele mai mari probleme cu care se confrunta sunt birocratia si fiscalitatea destul de ridicata.


Potrivit lui Ovidiu Nicolescu, societatile românesti vor putea concura cu succes pe piata europeana cu companii din industria usoara, mecanica si industria de mobila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS