17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriLumina si aerul - la ele acasa in noul Citroen C-AirPlay

Lumina si aerul – la ele acasa in noul Citroen C-AirPlay

Compania Citroen a ales Salonul Auto-Moto de la Bologna, din acest an, pentru a prezenta, in premiera mondiala, noul model C-AirPlay, un concept-car original si inovativ care doreste sa ii propuna soferului, dar si pasagerilor, un nou mod de a intelege placerea calatoriei cu autoturismul.


Prototipul ofera o noua interpretare a unui vehicul compact, destinat stilului de viata dinamic si activ. Arhitectura originala asociaza linii externe rotunjite, aproape fara intreruperi, cu un habitaclu redus la minimul necesar, care favorizeaza senzatiile legate de sofat. Silueta noului C-AirPlay este „fluida“, caracterizata de linii simple si continue, care ii demonstreaza agilitatea, cu laterale usoare si partea superioara a liniilor destul de rotunjita. Caroseria alb-metalizat amplifica lumina si scoate in evidenta intregul vehicul. De altfel, lumina este un element care joaca un rol esential pentru acest model. Ea traverseaza intreaga masina trecând prin deschiderea din plafon si prin hublourile laterale, localizate in partea inferioara a usilor. Parbrizul continua liniile C-AirPlay si are o inaltime mai mare pentru a ajunge la plafonul panoramic, creând astfel o ampla suprafata din sticla care confera si mai multa vizibilitate in habitaclu. Aerul isi face simtita prezenta atât in interior, cât si in exteriorul autoturismului, fiind un element activ pentru sofer inca de la cele mai reduse viteze. In Citroen C-AirPlay, circulatia aerului are loc gratie unui sistem de ventilatie aflat in legatura directa cu exteriorul si prin intermediul unor ventilatoare uriase, montate in usi.


Culorile modelului C-AirPlay sunt inedite pentru un autoturism si stau sub semnul contrastului. Albul incandescent al caroseriei intra partial si in interiorul autoturismului, aici facându-si aparitia rosul aprins al habitaclului. Aceste doua culori contribuie la reprezentarea scenica a luminozitatii si confera masinii vitalitate si caldura. Forma sasiului si greutatea redusa ii permit acestui concept-car obtinerea unor rezultate remarcabile. Agil in miscari, Citroen C-AirPlay permite o buna adaptare pe strada, iar anvelopele si jantele sunt bine dimensionate. Pozitia soferului, foarte joasa, amplifica senzatia de viteza si miscare. Modelul C-AirPlay este destinat deplasarilor zilnice si este echipat cu un motor pe benzina de 110 CP. Cutia de viteze automata, Sensodrive, asigura o senzatie de dinamicitate, accentuata de manetele de comanda ale vitezelor, montate in spatele volanului. In plus, gratie tehnologiei Stop&Start, Citroen C-AirPlay are un nivel de consum si de emisii destul de redus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS