15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriProblemele poluarii, luate in calcul la summit-ul din Canada

Problemele poluarii, luate in calcul la summit-ul din Canada

O delegatie româna, din care a facut parte si primarul municipiului Petrosani, Carol Schreter, a luat parte la cea de-a patra reuniune mondiala a liderilor locali pe teme de poluare globala. Problemele legate de poluarea cu dioxid de carbon iau amploare, iar liderii mondiali au tinut sa arate tuturor tarilor lumii ca pot sa contribuie la eliminarea efectelor nocive pe care poluarea le are asupra climei. Intâlnirile s-au desfasurat pe parcursul unei saptamâni, iar reprezentantii Vaii Jiului spun ca, desi România nu se afla printre tarile mari poluante, totusi, fiecare comunitate locala are un rol extrem de important. „Cred ca fiecare comunitate locala trebuie sa elimine factorii de poluare. Valea Jiului a fost invitata deoarece carbunele este cel mai mare poluator cu dioxid de carbon, iar daca cei din comunitatile locale nu se implica in proiecte de termen lung, atunci va fi foarte rau, in conditiile in care consumul de carburanti este in continua crestere“, a spus Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.


Din delegatia Românei a facut parte si ministrul mediului, precum si reprezentanti ai Consiliului General al Capitalei. Valea Jiului a avut doi reprezentanti, pentru ca este o zona cu potential ridicat de poluare, data fiind industria extractiva a carbunelui. Alaturi de primarul din Petrosani, la summit-ul din Canada a participat si consilierul local Valeriu Butulescu, care a avut ocazia sa ia parte la o slujba ce a avut loc la una dintre bisericile ortodoxe ale celor 20.000 de români stabiliti in aceasta tara. Manifestarea a avut loc de Ziua Nationala a României.


La summit-ul ce a avut ca tema eliminarea poluarii si a factorilor poluatori au participat peste 400 de reprezentanti ai celor 159 de „guverne locale“, din peste 44 de tari. România are mari sanse sa fie premiata si sa primeasca fonduri, dat fiind faptul ca nu se afla pe lista tarilor a caror poluare poate influenta clima mondiala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS