19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFemeia din spatele unei afaceri de succes in domeniul IT

Femeia din spatele unei afaceri de succes in domeniul IT

Domeniul IT este unul de viitor si permite dezvoltarea unei cariere, indiferent daca esti femeie sau barbat. Important este sa ai talent si sa fii bun in ceea ce faci.


Mihaela Mihailescu conduce o afacere in domeniul IT. Succesul firmei se bazeaza pe multa munca si pe echipa cu care lucreaza, echipa despre care vorbeste foarte mult, semn ca se simte bine in mijlocul ei. „Angajatii sunt in prim-plan. Sunt aproximativ 23 de angajati in firma – un traducator, un contabil, o femeie de serviciu si 20 de programatori, dintre care 18 sunt studenti in ani terminali ori absolventi ai Facultatii de Automatica si Calculatoare din Craiova sau chiar masteranzi. Cel mai tânar este in anul IV, iar cel mai experimentat a terminat de doi ani“, a declarat Mihaela Mihailescu, general manager la IT Six Global Services, firma ce proiecteaza diferite programe (de management, contabilitate, de licitatii etc.).


Oamenii au fost alesi atât dupa criterii academice (pregatire profesionala si limba engleza), cât si in functie de caracter si de modul de a se purta, sinceritate si puterea de a lucra in echipa. Alt criteriu extrem de important este confidentialitatea, deoarece, potrivit directorului firmei, este groaznic sa lucrezi luni intregi si la final sa te trezesti ca proiectul ti-a fost furat.


O echipa unita, o afacere de succes


Afacerea se muleaza pe personalitatea patronului, a directorului si angajatilor, iar rezultatul e vizibil, semn ca procesul de team-building (activitati de apropiere intre angajati si implicit de intarire a unei echipe) da rezultate. Intâlnirile dese la fotbal, pe Velodrom, cele la o bere in localuri au format o echipa puternica ai carei oameni muncesc bine impreuna, completându-se reciproc. In plus, o data la trei luni, exista intâlniri la care participa atât patronul firmei, Vali Iancu, cât si angajatii, impreuna cu partenerii de viata, si colaboratorii, indiferent ca se ocupa de reteaua de internet sau au ajutat la amenajarea birourilor. „Suntem o familie mare. Nu am un birou separat. Sunt mereu alaturi de ei. Uneori, seara, baietii se mai joaca, iar eu ma prefac ca nu vad“, a afirmat Mihailescu.


Conditia supravietuirii – sa fii pregatit cu un pas inainte


Meseria aceasta presupune sa inveti toata viata, astfel ca perfectionarea si pregatirea profesionala continua sunt esentiale. „Conditia supravietuirii e sa fii pregatit cu un pas inainte, astfel ca preferam proiectele care ne permit sa ne dezvoltam profesional. Daca suntem pusi in situatia de a alege intre o lucrare complet noua si una veche, ne indreptam spre cea noua, chiar daca ne-ar fi mai usor sa o facem pe cealalta“, a afirmat Mihaela Mihailescu


Firma din Craiova s-a nascut ca urmare a initiativei lui Vali Iancu. Acesta s-a nascut in Craiova si are o firma de soft in SUA. Pentru ca are rude in România, s-a gândit sa infiinteze o firma la Cluj, pentru ca mai apoi sa ajunga la concluzia ca si craiovenii pot fi la fel de buni si a infiintat si aici, pe 15 august, IT Six Global Services. In prezent, cele mai multe contracte sunt incheiate cu companii straine. Astfel, 99% din venituri sunt din proiectele pentru statul Arizona. „Prima calitate a colaboratorilor straini e ca platesc la timp. Alta e ca platesc bine. Stilul e putin diferit, in sensul ca sunt la fel de exigenti ca românii, dar mai populari. Orice colaborare e insa binevenita. Nici un client nu se refuza. Situatia economica si nesiguranta zilei de mâine sunt cele care determina insa multe firme craiovene sa nu fie interesate de informatizare“, a explicat directorul. Firma lucreaza la trei proiecte mari. Unul l-a finalizat deja, cu toate ca termenul-limita era abia peste câteva saptamâni. IT Six Global Services e insa o dovada ca se pot face afaceri de succes si in Craiova. „Orice investitie in Craiova poate sa duca la mult bine, deoarece tinerii fiind bine platiti nu mai pleaca din tara, nivelul cultural creste, facultatea va avea mai multi studenti. In plus, câstiga si constructorii, astfel ca putem vorbi de un bine general“, a mentionat Mihailescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS