15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriZeci de unitati de asistenta sociala, neacreditate

Zeci de unitati de asistenta sociala, neacreditate

Doar trei furnizori de servicii sociale, din cei 30 existenti in judetul Gorj, sunt acreditati de Directia Muncii pentru a-si desfasura activitatea. Doar Centrul-Pilot pentru Recuperarea Copiilor cu Dizabilitati de la Târgu Carbunesti, Fundatia Rachell si Asociatia S.O.S. Copiii Gorjului, in cadrul carora functioneaza centre de plasament de tip familial, au intrat in legalitate.


Potrivit conducerii Directiei Muncii Gorj, nici o unitate din cadrul Directiei pentru Protectia Copilului Gorj nu a depus dosare de acreditare.


Vasile Piciorus, directorul Directiei Muncii Gorj, a declarat ca furnizorii de servicii de asistenta sociala vor fi amendati, incepând de anul viitor, in cazul in care nu vor obtine acreditarea: „Acreditarea presupune o verificare a calitatii serviciilor. De la 1 ianuarie 2006, unitatile de asistenta sociala nu mai au voie sa functioneze fara acreditare si vor fi amendate. Avem cadrul legal sa dam amenzi intre 10 si 30 de milioane de lei pentru calitatea slaba a serviciilor. Vom da amenzi pâna când se termina carnetele“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS