20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDoar 700 de milioane, suplimentare pentru Gura Vaii

Doar 700 de milioane, suplimentare pentru Gura Vaii

Refacerea drumului judetean Craiova-Segarcea in dreptul localitatii Gura Vaii nu va scoate din buzunarul autoritatilor mai mult de 700 de milioane de lei vechi pâna la sfârsitul anului.


Desi la inceputul saptamânii Eugen Georgescu, directorul SC Lucrari Drumuri si Poduri, a afirmat ca lucrarea va necesita peste zece miliarde, fiind vorba despre o actiune de amploare, Victor Odolbasa, vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj, a declarat ca o suplimentare cu 700 de milioane de lei vechi a fondurilor initiale este suficienta pentru continuarea lucrarilor. „Am stabilit aceasta suma impreuna cu prefectul. Deocamdata, este vorba despre o suplimentare de fonduri de 700 de milioane, nicidecum de una de ordinul miliardelor, insa orice suma va fi necesara, vom gasi bani“, a spus Odolbasa.


Initial, autoritatile judetene au alocat pentru refacerea drumului 3,2 miliarde de lei, bani care ar fi putut fi irositi fara o expertiza geologica a terenului pe care este amplasat acesta. Expertii care s-au deplasat la Gura Vaii pentru a evalua situatia au ajuns la concluzia ca singura posibilitate de stabilizare a dealului peste care trece drumul judetean Craiova-Segarcea este ranforsarea acestuia cu grinzi speciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS