20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriLa 31 de ani, director de vânzari la IVECO

La 31 de ani, director de vânzari la IVECO

Craioveanul Bogdan Popa câstiga lunar câteva salarii medii pe economie, lucrând ca director de vânzari la o firma cu o cifra anuala de afaceri de 7,5 milioane de euro. A inceput ca simplu agent de vânzari, in urma cu sapte ani, declinând o oferta de munca in strainatate. Intre timp, s-a asezat la casa lui si are planuri de viitor legate de firma la care lucreaza, felicitându-se si acum pentru alegerea facuta.


Cariera tânarului craiovean a inceput in urma cu opt ani. Inca din facultate, Bogdan s-a angajat ca administrator de sistem si instaler la primul provider de internet din Craiova – CISNET. Un an mai târziu, in 1998, atunci când a absolvit facultatea de Automatica si Calculatoare din Craiova – Sectia Calculatoare – limba engleza, a inceput sa lucreze la SC BRIARI’S IND SA – dealerul din zona al autovehiculelor marca IVECO. Prima data a fost simplu agent de vânzari, apoi administrator al vânzarilor. „La momentul respectiv, mi s-a parut cea mai buna oferta. Am avut de ales intre a lucra la BRIARI’S si a merge sa lucrez in strainatate. Am ramas in tara, desi oferta din strainatate era destul de tentanta: slujba era de programator la o firma din Belgia, pentru un salariu lunar echivalentul a 2.500 de euro acum. Oferta din tara era de 200 de dolari la vremea respectiva. Aveam un salariu si ceva fata de cât câstiga tata la vremea respectiva. Se pare ca am facut o alegere buna“, a declarat Bogdan Popa.


Premiat de reprezentanta IVECO


In 2003, craioveanul a fost desemnat de biroul reprezentantei IVECO din Bucuresti „Administratorul de vânzari al anului“. Intre timp, societatea s-a extins, deschizându-si birouri de vânzari si service in Craiova, Râmnicu Vâlcea, Cluj Napoca si Bucuresti. Bogdan a avansat pâna la functia de director de vânzari al firmei, coordonând o echipa formata din 15 persoane.


Acesta spune ca rezultatele muncii sale se reflecta in cifra vânzarilor, care a crescut de la an la an. Spre exemplu, se estimeaza ca la sfârsitul lui 2005 numarul masinilor vândute de firma va fi mai mare cu 73% fata de 2004. Anul trecut cifra de afaceri a societatii a crescut de la 4,5 la 7,5 milioane de euro. Intrebat de planuri de viitor, craioveanul se gândeste tot la slujba. „Viitorul este legat de firma la care lucrez. Vreau sa ajungem la o cota de piata de 5% pe tara. Un asemenea procent poate influenta piata“, a incheiat Bogdan.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS