24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDirectorii de la stat primesc salarii de zeci de milioane

Directorii de la stat primesc salarii de zeci de milioane

Directorii societatilor aflate in subordinea consiliilor locale sau judetene incaseaza lunar venituri de zeci de milioane de lei, desi au datorii de zeci de miliarde la bugetul de stat, conturi blocate si sint la un pas de faliment.


Conform statelor de functii ale SC TERMOPREST Petrila, societate aflata in subordinea Consiliului Local Petrila, directorul general Ionel Mogoi cistiga lunar 29.626.100 de lei, directorul adjunct Constantin Lungu – 22.963.125 de lei, iar contabilul- sef Ana Magher – 20.986.630 de lei. La Regia Autonoma de Apa, salariile sefilor sint mai mari cu citeva milioane, dar si regia este in subordinea consiliului judetean. Cistigul directorului Regiei Autonome a Apei Valea Jiului Gheorghe Cioara si al directorului adjunct Ion Pavelonesc depaseste 30 de milioane de lei, iar inginerul-sef exploatare Dan Cristian Olariu si contabilul-sef Mariana Matrica incaseaza aproape 27 de milioane de lei. La aceste salarii, deloc de neglijat, se adauga sporuri, premii si alte drepturi de natura salariala care pot creste de citeva ori veniturile conducerii. In ceea ce-i priveste pe ceilalti angajati din cadrul societatilor locale, majoritatea cistiga salariul minim pe economie, in ciuda muncii grele prestate.


Pe de alta parte, datoriile totale acumulate de TERMOPREST Petrila se ridica la aproape 25 de milioane RON (25 de miliarde de lei vechi) in timp ce, in cazul Regiei Autonome a Apei Valea Jiului a fost nevoie de interventia guvernului pentru rambursarea imprumutului extern contractat de la BERD pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU