16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPatronii din Craiova nu au anuntat reducerile de pret

Patronii din Craiova nu au anuntat reducerile de pret

100 de milioane de lei amenda pentru nerespectarea legii


Agentii comerciali din Craiova care au inceput sezonul reducerilor sint pasibili de amenzi usturatoare. Daca o parte dintre acestia nu au respectat termenul oficial de „deschidere“ de 15 ianuarie, majoritatea a uitat sa treaca pe la Registratura Primariei Craiova, pentru a anunta reducerile. In aceasta situatie, reprezentantii institutiei vor trece la treaba, urmind sa ii sanctioneze cu 100 de milioane de lei pe „uituci“.


Pentru a-si atrage clienti dupa sarbatori, tot mai multi agenti economici au facut apel la „mari reduceri de preturi“. Fie ca este vorba de magazine cu renume, buticuri sau centre comerciale, fiecare patron care are o afacere are afisate in prezent, in procente, reducerile practicate. Ceea ce nu stiu acestia este faptul ca, in conformitate cu normele in vigoare, sint obligati sa instiinteze Primaria Craiova de discounturile pe care le vor practica in perioada 15 ianuarie – 15 aprilie 2005. Cei care trebuie sa realizeze aceasta operatiune nu trebuie sa plateasca nici o taxa, ci doar sa completeze o cerere tip, insotita de o lista de inventar in care sa fie stipulate produsele care vor fi supuse regimului de reducere, pe care sa le depuna la registratura primariei. Spre surprinderea functionarilor publici, la sediul Centrului de Informare a Cetateanului a fost inregistrat doar un astfel de dosar.


„Daca ar fi sa ne luam dupa datele inregistrate, ar trebui sa presupunem ca un singur magazin a aplicat astfel de reduceri. Ceea ce este eronat, deoarece se poate constata numarul celor care au apelat la aceasta initiativa. Nu inteleg care este cauza pentru care au refuzat sa isi desfasoare activitatea legal. Au uitat sau poate nu au stiut ca vor fi penalizati“, a precizat un functionar public.


Angajatii primariei vor initia controale


Daca ar fi respectat legea, patronii firmelor din Craiova ar fi fost obligati sa depuna dosarul cu cel putin 15 zile inainte de data oficiala a deschiderii sezonului de reduceri. Cei mai multi patroni au inceput din primele zile ale anului sa comercializeze produse la preturi mai mici. Desi acestia au afisat discounturi frumusele, frenezia cumparaturilor nu i-a cuprins pe craioveni. Acesta este si motivul pentru care o parte dintre patroni au declarat ca vor suprima foarte curind reducerile.


„Ma asteptam sa vind mai mult din stocul pe care il aveam disponibil pentru aceasta perioada. Este primul an in aceasta afacere si, spre surprinderea mea, cei carora ne adresam nu reactioneaza pozitiv. In strainatate, cind incep reducerile, toate magazinele sint luate cu asalt, numai la noi oamenii vin, se uita si pleaca intrebindu-se daca nu are vreun defect de este la reducere“, a declarat administratorul unui magazin de imbracaminte.


Angajatii primariei vor initia de saptamina viitoare controale pentru a constata care sint comerciantii care nu au respectat legea. Pentru acestia, oamenii legii au pregatit amenzi care se ridica la aproximativ 100 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU