5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajPeste 10.000 de persoane, la cea de-a patra ediţie a Festivalului RomânIA Autentică de la Hobița

Peste 10.000 de persoane, la cea de-a patra ediţie a Festivalului RomânIA Autentică de la Hobița

Peste 10.000 de persoane din țară și din străinătate au participat la Festivalul RomânIA Autentică, în Hobița, comuna gorjeană Peștișani. Festivalul RomânIA Autentică, ajuns la cea de-a patra ediţie, s-a desfăşurat duminică, în ajun de Sânziene, în trei locuri simultan, respectiv Hobiţa, Gorj, Iaşi şi Braşov, marcând astfel reunirea celor trei provincii româneşti într-o horă simbolică a tradiţiilor româneşti. Este vorba de un complex de manifestări dedicate portului popular şi iei, în principal, tradiţiilor şi meşteşugurilor populare şi muzicii populare. În satul Hobița din comuna Peștișani, comuna natală a sculptorului cunoscut şi apreciat la nivel mondial, Constantin Brâncuși, manifestările au debutat la ora 12.00, când mai multe tarafuri și ansambluri tradiționale gorjenești și-au arătat măiestria. Au avut loc expoziții și demonstrații ale meșteșugarilor populari și nu a lipsit nici mâncarea tradițională. Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului“ a avut un program cu interpreți bine cunoscuți: Maria Loga, Ion Drăgan, Roberta Crintea, Marian Medregoniu și Georgiana Bârsac.

Doi ambasadori ai comunei Peștișani

Invitat special al acestui eveniment a fost îndrăgita interpretă de muzică populară Sava Negrean Brudașcu, dar și cunoscutul actor Cuzin Toma. Măriuca Mihăilescu a fost, şi de această dată, gazda festivalului RomanIA Autentică de la Hobiţa, unde scena a fost însufleţită de ansambluri folclorice şi interpreţi consacraţi de muzică populară. Evenimentul s-a încheiat la ora 24.00 cu un spectaculos foc de artificii. „A fost una dintre cele mai reușite ediții ale festivalului. Au fost peste 10.000 de participanți din țară și din străinătate. Am avut un grup important din Italia care a venit special la Hobița pentru festival. Toată lumea a fost mulțumită de modul în care a fost organizat evenimentul și îl vom continua an de an. Un moment special a fost când interpreta de muzică populară Roxana Croitoru și actorul Cuzin Toma au primit Titlul de Cetățean de Onoare al comunei Peștișani. Sunt fii ai comunei și merită distincția pentru că peste tot au promovat comuna și sunt mândri de locul în care s-au născut. De acum încolo vor fi adevărații ambasadori ai Peștișaniului“, a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS