Pasagerii Aeroportului Internaţional Craiova vor avea la dispoziţie de la începutul verii anului 2018 zboruri către o destinaţie dorită, Antalya. Preşedintele Grupului Caly, din care fac parte Prestige Tours şi Calypso Tour, din Tucia, a sosit la începutul acestei săptămâni la Aeroportul Internațional Craiova, pentru a perfecta acest parteneriat. „Este foarte important să ştiţi că încercăm să deschidem destinaţii noi pentru turiştii români. Am fost primii care am avut curajul să zburăm din Suceava şi am zburat cu avionul plin. Anul trecut am zburat din Arad şi la fel s-a întâmplat, aeronava a fost plină. Suntem siguri că la fel vor sta lucrurile şi în ceea ce priveşte Craiova. Zburăm cu Atlasjet, cea mai de lux firmă care zboară acum din România. De cinci ani zburăm cu această companie şi toţi pasagerii au fost extrem de mulţumiţi. Suntem siguri că la fel vor sta lucrurile şi la Craiova“, a spus Mustafa Kadiroglu, preşedintele Grupului Caly. La mijlocul lunii noiembrie, pe Aeroportul Internaţional Craiova a fost depăşit numărul de 400.000 de călători. Astfel, şi 2018 se anunţă unul intens pentru pricipala poartă aeriană a Olteniei, în condițiile în care apar noi destinații, iar tendința de creștere a traficului de pasageri se consolidează. „Facem aceste lucruri cu plăcere deosebită pentru toţi oltenii noştri şi astăzi chiar putem să spunem că am dublat numărul de pasageri faţă de anul trecut şi probabil până la sfârşitul anului vom ajunge la 450.000 de pasageri, ceea ce ne deschide perspectiva ca anul viitor să ne apropiem de ceea ce ne-am propus, de aproximativ 500.000 de pasageri, iar apoi de un milion de pasageri“, a spus Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj
„Anul acesta a fost cel mai bun din istoria aeroportului. Până la finele lui, creşterea faţă de anul trecut va fi de sută la sută în ceea ce priveşte traficul de pasageri şi sunt convins că acest trend crescător va continua şi în anii următori. Poate că, la un moment dat, vom avea şi zboruri regulate, nu numai charter, susţinute de Grupul Caly. Am convingerea că acesta este începutul unei lungi şi frumoase prietenii“, a spus Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Internaţional Craiova.
Zborul charter va fi operat începând cu 1 iunie până pe 14 septembrie, având o frecvenţă săptămânală în fiecare zi de vineri. Preţul pentru pachetele turistice către Antalya începe de la 297 de euro, cu toate serviciile şi taxele incluse, respectiv transport cu avionul, 7 nopţi de cazare şi masa, dar şi asigurare medicală. Pachetele turistice cu avion cursa charter către Antalya vor fi disponibile în toate agențiile de turism partenere din țară, cu precădere în judeţele: Dolj, Olt, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi şi Caraş-Severin. În plus, vor fi asigurate transferuri oferite gratuit de către Prestige Tours Internaţional, din localităţile Balş, Piteşti, Rm. Vâlcea, Slatina, Tg. Jiu, Turnu Severin către Aeroportul din Craiova, pentru a veni în întâmpinarea turiştilor care vor să calatorească spre Antalya. Toți cei care își vor achiziționa pachete turistice în perioada decembrie 2017 – martie 2018 vor beneficia de preţuri extrem de avantajoase.