13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieVIDEO / Schimbările de la RAT şi Termo au încins spiritele în CL Craiova

VIDEO / Schimbările de la RAT şi Termo au încins spiritele în CL Craiova

-

Schimbările de la RAT şi Termo au încins spiritele în CL Craiova.

Consiliul Local (CL) Craiova s-a întrunit astăzi, în şedinţă de îndată, pentru a lua act de schimbările de la vârful a două societăţi din subordinea primăriei: RAT SRL şi Termo SRL.

La RAT, societatea care gestionează transportul public în comun din Craiova, s-a făcut din nou rocada. Marcel Tănăsescu şi-a dat demisia din funcţia de administrator al RAT SRL, iar Sorin Manda, managerul public al Craiovei, i-a luat locul.

Sorin Manda a mai fost la conducerea RAT SRL în perioada august 2015 – februarie 2017. În 2015 l-a înlocuit în funcţie pe acelaşi Marcel Tănăsescu, pentru ca, în 2017, Manda să ajungă administrator public al Craiovei, iar Tănăsescu să revină pe scaunul de director al RAT. Acum, Marcel Tănăsescu se va întoarce pe funcţia ocupată anterior, aceea de director tehnic al RAT.

Schimbările de la RAT şi Termo, subiect de scandal

În şedinţa de îndată a CL s-a votat, astfel, încetarea contractului de administrare al lui Marcel Tănăsescu şi desemnarea lui Sorin Manda în funcţia de administrator al RAT SRL. Nu fără scandal.

Consilierii locali din opoziţie au contestat mutările, acuzând faptul că ale vin la nici 48 de ore după o postare pe Facebook a fostului primar Olguţa Vasilescu. Aceasta anunţa schimbări de conduceri pentru că unii craioveni „sunt nemulţumiţi de calitatea serviciilor oferite de regiile administraţiei locale“.

Sunteţi nişte lucrători pe plantaţia Olguţei Vasilescu!“, i-a acuzat consilierul local PNL Marian Vasile pe cei din conducerea Primăriei Craiova.

Marian Vasile a continuat tirul şi a comparat mutările făcute de PSD cu jocul „periniţa“. „Administraţia PSD care conduce Craiova nu face altceva decât să joace periniţa cu oamenii săi. Îi mută de colo, colo!“, a spus consilierul local PNL.

În şedinţa de astăzi s-a luat act şi de demisia Lorenei Nicolăiţă din funcţia de administrator special al Termo Craiova SRL şi de numirea unui nou administrator special.

Este vorba de Gheorghe Nedelescu, fost viceprimar al Craiovei, în prezent consilier local din partea PSD.

Toate discuţiile din şedinţă de îndată a CL Craiova le puteţi urmări aici, în format VIDEO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O fetiță de 4 ani lăsată nesupravegheată a murit...

O fetiță de 4 ani lăsată nesupravegheată a murit...

ȘTIRI GdS