17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTinerii nu mai vor să se facă polițiști

Tinerii nu mai vor să se facă polițiști

Tinerii nu mai vor să se facă polițiști, cu doar 0,73 candidați, pe loc, la școlile de agenți, MAI intră într-o perioadă neagră a istoriei sale.

În urmă cu trei zile, sindicaliștii semnalau un posibil dezastru, în acest an, la admiterea în școlile vocaționale din cadrul MAI. Plecau de la eșecul a 30% dintre candidații selecționați, care au picat probele sportive. S-a înregistrat astfel un trist „record” negativ în acest domeniu.

„Practic, înaintea probei de evaluare a cunoștințelor teoretice (testul scris), care va avea loc în 27 mai, sunt 0,73 de candidați pe un loc. Consemnăm cel mai negru an din istoria învățământului vocațional specific Ministerului Afacerilor Interne.

Dezastrul din școlile de poliție

Iată cifrele dezastrului (numărul candidaților rămași în concurs): 

  • 1.002, la  Școala de agenți de poliție Câmpina,  pe 1.340 locuri ; 
  • 144, pe 240 locuri, la Școala de agenți PFR Oradea;  
  • 233, pe 300 locuri, la Școala de agenți de poliție Cluj-Napoca.

În total, la cele 3 Școli de poliție, intră, la proba scrisă, 1.379 candidati, pe 1.880 de locuri.Urmează proba scrisă și, ulterior, verificarea medicală (eliminatorie). Aceste probe vor conduce, probabil, la ocuparea a numai 50% dintre locurile disponibile în această sesiune de admitere. Este fără precedent“, potrivit Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Citește și: Restricții de circulație pe Transfăgărășan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS