32.6 C
Craiova
luni, 15 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn elev din SUA a fost găsit mort în aceeaşi zi în care împuşcase doi angajaţi ai liceului la care învaţă

Un elev din SUA a fost găsit mort în aceeaşi zi în care împuşcase doi angajaţi ai liceului la care învaţă

Un elev de 17 ani a fost găsit mort, miercuri, la câteva ore distanţă după ce împușcase doi angajați la intrarea în liceul din Denver, statul Colorado, în care învăța, conform Observatornews.

Austin Lyle, în vârstă de 17 ani, a scos o armă, în timpul unei percheziţii, miercuri dimineaţa (ora locală), la intrarea în Liceul East High School din Denver, şi a împuşcat doi angajaţi ai unităţii de învăţământ.

Poliţia şi salvatori ”au sosit foarte rapid la faţa locului şi au descoperit doi bărbaţi adulţi cu răni provocate prin împușcătură”, a anunţat şeful Poliţiei din Denver Ron Thomas. Cei doi răniţi, dintre care unul în stare gravă, au fost spitalizaţi.

Departamentul Poliţiei din Denver a anunţat miercuri seară că un cadavru, care nu a fost identificat iniţial, a fost găsit în apropierea autovehiculului lui Austin Lyle, în comitatul Park, la sud-vest de Denver. Biroul de medicină legală al comitatului a transmis că o anchetă este în curs cu privire la moartea suspectului şi că nu se vor comunica alte detalii până după autopsie, potrivit NBC.

Vehiculul adolescentului a fost găsit cu puţin înainte de ora locală 16.30 (23.30, ora României), a anunţat poliţia, citată de ziarul local The Denver Post. Cadavrul a fost descoperit patru ore mai târziu, la aproximativ 320 de metri de vehicul, a dezvăluit şeriful comitatului park, Tom McGraw.

Elevul era perchiziţionat în fiecare dimineaţă

Biroul şerifului comitatului Jefferson, Departamentul Poliţiei din Denver şi FBI au fost implicate în căutarea lui Austin Lyle, precizează într-un comunicat McGraw. Suspectul era percheziţionat în fiecare dimineaţă, la sosirea la liceu, a precizat Ron Thomas, precizând că acest tip de procedură se aplică, în general, elevilor care au un comportament problematic.

Cursurile au fost anulate pentru restul săptămânii, iar poliţişti înarmaţi urmează să fie postaţi în liceu până la sfârşitul anului şcolar, a anunţat oficialul însărcinat cu şcolile publice din Denver, Alex Marrero.

Potrivit The Denver Post, Consiliul de Administraţie al şcolilor din oraş a decis, în 2020, să-i retragă pe poliţiştii care păzeau instituţiile, în contextul manifestaţiilor de amploare împotriva rasismului, după uciderea afroamericanului George Floyd de către un poliţist alb. Prezenţa unor agenţi aducea prejudicii elevilor de culoare, argumentau atunci aleşii din cadrul Consiliui.

Dramele implicând arme de foc sunt endemice în Statele Unite, unde politicienii nu reuşesc să se înţeleagă ca să consolideze reglementarea armelor de foc, în pofida unei ample susţineri a populaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS