14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePescari francezi vor bloca vineri trei porturi şi Eurotunelul, în conflictul licenţelor de pescuit

Pescari francezi vor bloca vineri trei porturi şi Eurotunelul, în conflictul licenţelor de pescuit

Comitetul naţional pentru pescuit din Franţa a anunţat vineri blocarea accesului pentru mărfuri în trei porturi de la Canalul Mânecii şi în tunelul de sub Canal, o zi de acţiune prezentată ca un ”avertisment” pentru a cere acordarea rapidă de către Regatul Unit a licenţelor de pescuit post-Brexit, informează Agerpres.

Pescarii vor bloca pe mare sosirea feriboturilor în trei porturi ale Canalului: Saint-Malo, Ouistreham şi Calais. De asemenea, pe uscat, ei vor bloca accesul camioanelor cu mărfuri la terminalul de sub Canalul Mânecii pentru ”câteva ore”, a declarat Gérard Romiti, preşedintele Comitetului naţional, într-o conferinţă de presă.

”Nu vrem pomană, vrem doar să ne recuperăm licenţele”, a spus el.

Acordul post-Brexit, încheiat in extremis la finalul lui 2020 între Londra şi Uniunea Europeană, prevede că pescarii europeni pot continua să lucreze în unele părţi ale apelor britanice cu condiţia de a face dovada că pescuiau acolo şi înainte. Însă acum între francezi şi britanici există divergenţe legate de natura şi amploarea documentelor justificative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS