24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarinar american, acuzat că a pornit incendiul care a distrus o navă de război de 1 miliard $

Marinar american, acuzat că a pornit incendiul care a distrus o navă de război de 1 miliard $

Marina SUA a pus sub acuzare un marinar în cazul incendiului uriaș care a avut loc în 2020 la bordul navei de război USS Bonhomme Richard. Nava amfibie a fost distrusă de flăcări, informează Digi24.

Marinarul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, este acuzat că a pornit focul, a declarat Sean Robertson, purtător de cuvânt al Marinei SUA.

Incendiul s-a produs în San Diego, unde nava de război era ancorată, și a fost nevoie de patru zile pentru stingerea lui. Cel puțin 40 de marinari și 23 de civili au fost răniți.

Într-o declarație, Robertson a spus că marinarul acuzat „era un membru al echipajul USS Bonhomme Richard când a avut loc incendiul”.

Vasul a fost distrus pentru că reparațiile erau prea costisitoare

În august 2020, Marina SUA a anunțat că bănuiește că focul care a distrus nava amfibie a fost pus, iar în aceeași lună a efectuat percheziții la locuința unui marinar.

„Dovezile adunate în timpul anchetei au fost suficiente pentru a audiere preliminară potrivit sistemului de justiție militar”, a spus Sean Robertson.

Focul a izbucnit pe 12 iulie, iar timp de patru zile elicopterele Marinei SUA au lansat pe 1.500 de încărcături de apă, iar remorcherele au stropit din lateral vasul de 1 miliard de dolari pentru a opri flăcările.

Incendiul a afectat grav suprastructura vasului, iar aceasta s-a îndoit la un unghi de 45 de grade.

Vasul USS Bonhomme Richard a fost lansat la apă în 1998 și era una dintre puținele nave amfibii de asalt de pe care puteau decola avioane F-35 Joint Strike Fighter.

După ce flăcările au fost stinse, Marina SUA a luat decizia de a distruge vasul, întrucât costurile reparației erau prea ridicate. Incendiul a dus la una dintre cele mai mari pierderi suferite de Marina SUA pe timp de pace.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS