14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurism.Gondolele și telecabinele ar putea circula la capacitate redusă și cu geamurile deschise

Turism.Gondolele și telecabinele ar putea circula la capacitate redusă și cu geamurile deschise

Comisia de Turism Intern şi Incoming a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) a discutat, recent, cu reprezentanţii primăriilor staţiunilor montane despre un plan de măsuri de siguranţă sanitară a turiştilor în staţiunile de schi din România, în contextul pandemiei de COVID-19, conform unui comunicat al ANAT,

ANAT împreună cu autorităţile locale care administrează staţiunile montane vin astfel în întâmpinarea autorităţilor centrale cu propuneri de securitate sanitară a staţiunilor montane. Este o strategie de a încuraja turiştii să meargă în staţiuni și pentru a continua promovarea acestor destinaţii în agenţiile de turism.

Telegondolă
Telegondolă

„În anul 2020 România a fost destinaţia preferată a românilor pentru petrecerea vacanţei, în contextul pandemiei de COVID-19. Lipsa unui set de măsuri de siguranţă pentru turiştii străini care intră în ţară, închiderea restaurantelor sau centrelor spa au anulat şansa poziţionării ţării noastre ca destinaţie turistică sigură. Dorim să nu se mai întâmple acelaşi lucru la deschiderea sezonului de iarnă. Turismul, dacă este practicat în siguranţă, înseamnă atât sănătate fizică, cât şi mentală. Pe de altă parte, orice activitate în aer liber ajută la întărirea imunităţii”, a declarat Dumitru Luca, preşedintele ANAT.

Până în prezent, ANAT a avut întâlniri cu reprezentanţi ai autorităţilor locale pentru staţiuni precum Vatra Dornei, Predeal, Sinaia, Azuga, Poiana Braşov, Cavnic şi Lupeni.

Asociaţia Transportatorilor pe Cablu a transmis un plan de măsuri către Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA). Astfel, se propune ca la instalaţiile de cablu închise, telecabine şi gondole, să se reducă capacitatea şi să fie ventilate corespunzător prin deschiderea geamurilor. De asemenea, acestea vor fi dezinfectate periodic.

Reprezentanţii ANAT şi primăriile staţiunilor se vor reîntâlni la sfârşitul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie, în vederea promovării unui document final cu măsuri de siguranţă, care vor fi comunicate turiştilor înainte de deschiderea oficială a sezonului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS