-1 C
Craiova
marți, 24 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Marea Britanie va interzice din 2030 vânzarea mașinilor pe benzină și motorină

Marea Britanie va interzice din 2030 vânzarea mașinilor pe benzină și motorină

Mașinile și furgonetele noi alimentate integral cu benzină și motorină nu vor mai putea fi vândute în Marea Britanie începând cu 2030, a anunțat premierul Boris Johnson, citat de BBC și Mediafax.

Premierul a precizat că unele mașini hibrid vor fi permise în continuare.

Măsura face parte din ceea ce prim-ministrul numește o „revoluție industrială verde” pentru a combate schimbările climatice și a crea locuri de muncă în industrii precum cea nucleară.

Criticii planului spun că suma de 4 miliarde de lire sterline alocată este mult prea mică pentru amploarea provocării. Suma totală de bani noi anunțați în pachet este a 25-a parte din costul proiectat de 100 de miliarde de lire sterline pentru calea ferată de mare viteză, HS2.

Guvernul declară că face parte dintr-un pachet mai mare, de 12 miliarde de lire sterline, pentru investiții publice care ar putea atrage mai multe finanțări din sectorul privat.

Planul include finanțare pentru o centrală nucleară mare și pentru reactoare nucleare mai mici, despre care Guvernul speră că vor crea aproximativ 10.000 de locuri de muncă.

Guvernul speră că vor fi create până la 250.000 de locuri de muncă în ansamblu – în special în nordul Angliei și în Țara Galilor.

Revoluția energiei curate va afecta și locuințele, pentru că din 2023 noile case vor trebui încălzite fără a utiliza gaze naturale.

Guvernul vizează instalarea a 600.000 de pompe de căldură pe an până în 2028.

Un alt punct cheie al planului este o investiție de 1,3 miliarde de lire sterline în punctele de încărcare a vehiculelor electrice.

Subvențiile pentru cumpărătorii de vehicule electrice se vor ridica la 582 milioane de lire sterline pentru a ajuta oamenii să susțină tranziția.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Demisii în Consiliul Județean Dolj. Unde se duc Oana...

Demisii în Consiliul Județean Dolj. Unde se duc Oana Bică și Cosmin Durle după ce au renunțat la mandatele de consilieri județeni.

ȘTIRI GdS

ISJ Dolj a scos 78.000 de euro în lupta...

ISJ Dolj a scos 78.000 de euro în lupta împotriva coronavirusului

Pasajul Gârlești ridică „bariera” peste calea ferată

Proiectul de peste 66 de milioane de lei al Primăriei Craiova pentru construcția Pasajului de pe strada Gârlești se află în etapa...

Secţia consulară a Ambasadei României la Chişinău îşi întrerupe...

Secţia consulară a Ambasadei României la Chişinău a anunţat astăzi că îşi întrerupe activitatea cu publicul în perioada 24 noiembrie-4 decembrie 2020,...

Parlamentare2020: Alegătorii pot vota şi la secţiile unde îşi...

Alegătorul care în ziua votării se află în unitatea administrativ-teritorială unde şi-a stabilit reşedinţa, alta decât domiciliul, votează numai la secţia de...

Spania impune de astăzi un PCR negativ călătorilor din...

Spania impune un PCR negativ începând de luni pentru pasagerii care intră în țară via avion sau via transport maritim din țările...

Ungaria restricționează orele de cumpărături pentru a proteja vârstnicii

Guvernul ungar a restricționat de astăzi orele de cumpărături, într-un efort de a separa clienții vârstnici și a preveni răspândirea coronavirusului în...