6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul SUA a confiscat monede bitcoin valorând 1 miliard de dolari

Guvernul SUA a confiscat monede bitcoin valorând 1 miliard de dolari

Guvernul SUA a confiscat joi monede bitcoin în valoarea de 1 miliard de dolari, în legătură cu platforma ilegală Silk Road, transmite CNBC, citat de news.ro.

Aceasta este cea mai mare operaţiune de confiscare de astfel de criptomonede din istoria Departamentului de Justiţie american.

“Silk Road era cea mai cunoscută platformă online ilegală a timpurilor sale. Trimiterea în judecată, cu succes, a fondatorului Silk Road, în 2015, a lăsat deschisă întrebarea de 1 miliard de dolari. Unde au mers banii?”, a afirmat avocatul David Anderson, din Districtul Nordic al Californiei, într-o plângere civilă.

Platforma Silk Road a permis oamenilor să cumpere şi să vândă droguri şi alte produse ilegale şi să folosească bitcoin pentru aceste tranzacţii. Platforma de pe dark web a fost închisă de către autorităţile federale americane î n 2013, iar fondatorul acesteia, Ross Ulbricht, a fost condamnat la închisoare pe viaţă doi ani mai târziu.

Ulterior, bitcoin a devenit un vehicul de investiţii important, iar joi a urcat la peste 15.000 de dolari pe unitate, atingând cel mai ridicat nivel după ianuarie 2018. Valoarea bitcoin s-a dublat în ultimul an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS