13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsfaltare cu scandal: blocaţi în propriile curţi, după modernizarea străzii

Asfaltare cu scandal: blocaţi în propriile curţi, după modernizarea străzii

Modernizarea străzii le-a adus unor craiovenii numai probleme. În loc să se bucure că în sfârşit a ajuns şi asfaltul pe strada lor, s-au trezit cu gardurile îngropate şi blocaţi în propriile curţi. Oamenii se plâng că în urma lucrărilor de reabilitare strada va fi înălţată, iar ei îngropaţi în curţi

Sunt în această situaţie craiovenii de pe Alee1 Motru, de la intersecţia cu strada Eroul Claudiu Vulpoi, respectiv cu strada Motru. Oamenii se plâng că proiectul lucrărilor de asfaltare a străzii este unul eronat, una este în proiect, alta este în realitate. Aceştia susţin că asfaltul turnat pe trotuare şi bordurile le îngroapă gardurile şi porţile. Totodată le blochează intrarea în curte. Pe bună dreptate, localnicii susţin că intrările în curţi le sunt îngropate. În acest caz mulţi dintre ei vor fi nevoiţi să-şi înalţe porţile. Pentru cei care au casele mai vechi situaţia este mai rea, în caz de ploaie toată apa de pe stradă va ajunge la ei în curte.

Trotuarul înghite gardurile, spun localnicii/foto: Claudiu Tudor.


„Au venit să modernizeze strada. În loc să dea şi ei o cădere dinspre strada noastă spre strada Motru sau strada Eroul Claudiu Vulpoi ca să fie preluată apa de ploaie de canalizare, au dat pantă spre mijlocul stăzii. Mai mult, aici la jumătatea străzii vine aleea către casele noastre. Au venit, au excavat şi s-au oprit. Ne-au spus că partea asta de stradă nu este în proiect. Se vede cu ochiul liber că panta este dată spre curţile noastre. Prin urmare toată apa provenită de la precipitaţii intră în curţile oamenilor. Dacă totuşi vin cu asfaltul ne îngroapă porţile de la intrare şi gardurile. Asfaltul se va înălţa 40-50 de centimetrii, până la cutia de gaze. Eu nu am cum să mai intru în curte”, spune o craioveancă de pe Aleea 1 Motru.

Trotuarul le înghite gardul

Modernizarea le înghite gardul/foto: Claudiu Tudor

Mare parte din locuitorii de pe Aleea 1Motru spun că trotuarul şi bordurilele îi „îngroapă” în propriile curţi. La acest moment, când încă nu s-a turnat covorul asfaltic pe trotuare gardurile sunt prinse până la jumătate.

„Când vor turna asfaltul o placă de la gard va fi pur şi simplu acoperită. De pe stradă te urci pe casă. Ce fac cu porţile, cât să le înalţ, deasupra acoperişului. Nu ştiu ce proiect au făcut, nu au văzut şi ei cum este pe teren. Casa este veche, nu am cum să o mai ridic. Vine apa din stradă peste mine în curte şi casă ? Nu ne ascultă nimeni, nici de la primărie, nici constructorii. Dacă veneau pe teren când au făcut proiectul vedeau şi ei cum stă treaba. Acum stau să alerg eu cu hârtiile în mână”, spune cu supărare alt locuitor de pe Aleea 1 Motru.

Craioveanul priveşte cu disperare la gardul înghiţit de trotuar.

localnicii de pe Aleea 1 Motru scandalizaţi din cauza modernizării străzii

Blocaţi în propriile curţi, după modernizarea străzii

Revoltaţi că vor fi la propriu îngropaţi în propriile curţi, localnicii au început să sunela primărie. Au avut discuţii aprinse cu reprezentanţii constructorului. Cu toate acestea nu au ajuns la nici un consens. Modernizarea străzii a continuat spre nemulţumirea localnicilor.


„Eu am vorbit cu dirigintele de şantier şi cu directorul de la firmă, cu cei de la primărie şi mi-au spus că vin pe teren şi nu au mai ajuns. Când l-am sunat pe domnul din primărie cu care discutasem mi-a spus că el este în carantină. Ei nu înţeleg că ne îngroapă în propriile curţi. În al doilea rând, lăsând asfaltul mai jos în dreptul porţilor, acolo unde se poate, toată apa de ploaie ajunge în aceste curţi. În alte cazuri porţile sunt acoperite de asfalt. În dreptul meu, trotuarul se ridică până la nivelul cutiei din tablă , unde este contorul de gaze. Este aproape o jumătate de metru”,

spune o craioveancă.

Modernizare Aleea 1 Motru


Un alt localnic a spus că în urma acestor lucrări de modernizare ei vor fi îngropaţi în propriile curţi.


„Nu s-a plecat dintr-o cotă zero ci sau plantat bordurile după terenul excavat haotic fără o cotă de nivel.-Intrarea în și dinspre proprietăți se va face foarte greu. Strada vine mai sus decât multe dintre curţile localnicilor. Aceste proprietăți vor fi pur şi simplu îngropate. Poarta mea va fi blocată de asfalt.
Ei ridică strada de la mijloc exagerat de mult. Aşa toată apa de ploaie se scurge în curţile oamenilor. Strada trebuie să aibă o pantă, aşa încât apa să fie preluată de canalizare”

spune Viorel Constantin.

Modernizere, Aleea 1 Motru din Craiova


Am încercat să obţinem un punct de vedere şi din partea primăriei Craiova, purtătorul de cuvânt al instituţiei nu a răspuns la telefon. De modernizarea străzilor din Craiova se ocupă firmele Construcţii Erbaşu SA şi Erpia SA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS